A Tisza folyó kincsei, avagy titkos fürdőhelyek a Tiszán

Szeretnénk egy hiánypótló oldalt a figyelmetekbe ajánlani. Magyarországra, Budapestre, több nagyvárosunkra és a Balatonra is épültek tematikus weboldalak és Facebook oldalak az elmúlt években. A Tisza ilyen értelemben méltatlanul el volt eddig hanyagolva, az ILOVETISZA.hu weboldal célul tűzte ki, hogy megmutassa a Tisza értékeit, és egy tematikus, kereshető, információkban gazdag, modern portált hozzon létre, ami a Tisza folyóval kapcsolatos információkat gyűjti össze egy helyre. Étterem- és hotel tesztekkel, emberközeli fotókkal, hírekkel, személyes történetekkel és térképes szűrhető keresővel téve sokszínűvé. Az alább olvashatjátok egy kis összeállításukat a legjobb Tisza menti fürdőhelyekről. Ha szeretitek a Tiszát, vagy szeretnétek megismerni csatlakozzatok az ILOVETISZA Facebook -oldalához.

Számtalan fürdésre alkalmas partszakasza van a Tiszának, amelyek között találhatunk népszerűbbet, sűrűn látogatottat és kevésbé ismertet is. Ebben a cikkben megpróbáltuk összeszedni azokat a partszakaszokat, amelyeket mindenképp érdemes felkeresni a Tisza mentén.

Körös-torok

korostorokFotó: Révész Gábor

A Körös-torok Magyarország egyik igazi gyöngyszeme. Sokan az „alföldi tengerként” emlegetik, homokos partja miatt, ami a folyó alacsony vízállása esetén tengerpartokra emlékeztető homokfövenyével igencsak csábító. Csongrád településre kell eljutnunk, ahhoz hogy megmártózhassuk a csodálatos panorámájú, minden szempontból jól kiépült fürdőhelyen.

Dobapuszta

dobapusztaFotó: Farkas Fanni

A közigazgatásilag Besenyszöghöz tartozó Dobapusztán jelenleg nem működik legálisan használható szabadstrand. Ennek ellenére az öbölrész kiemelkedő festői szépségével a fürdőzni vágyók kedvelt helyszíne. A várostól a Tisza part elég messze, így turistaként legegyszerűbben GPS koordináták alapján lehet megközelíteni: Besenyszög (Irányítószám: 5071) Koordináták: 47.270115, 20.352483

Olcsvaapáti

Olcsvaapáti Magyarország keleti csücskében található, a falutól 1 km-re van az üdülőövezet, de amíg eljutunk addig, át kell, hogy keljünk a Túr folyón, amelyen a XX. század elején zsilip is épült. A víz kiválóan alkalmas fürdésre, a Felső-tiszai tiszta víz mindenkit elcsábít egy kis fürdésre, de emellett horgászásra és vízi sportokra is van lehetőség.

- hirdetés -

 

Tőserdő

toserdoFotó: Ötvös Sándor

Lakitelek-Tőserdő Kecskeméttől 27 km-re a Kiskunsági Nemzeti Park szélén található, a közel 400 hektáros védett terület. Tiszaalpár, Lakitelek és Tiszaug települések mellett található a Tisza középső szakaszának egyik legszebb része, mely közigazgatásilag Lakitelekhez tartozik. Megközelítése a 44-es útról lehetséges. A Holt-Tisza mintegy 7 kilométer hosszú, a múlt században végrehajtott folyószabályozással alakult ki. Az érintetlen, vadregényes tiszai holtág felejthetetlen élményt nyújt a horgászat kedvelőinek. A tőserdei szabadstrand a Holt-Tisza hídjánál található. A kiváló fürdési lehetőség mellett a Holt-Tisza szépségeit a Makovecz Imre által (1986) tervezett kilátóból, a sárga jelzésű turistaút segítségével vagy csónakázva egyaránt felfedezhetjük.

Tivadar

tivadar

Tivadart, a Beregi-síkságon találjuk, Nyíregyházától  80 km távolságra. A 41-es útról Gergelyiugornyánál leágazó alsórendű úton közelíthető meg. Amivel itt találkozhatunk, ha ellátogatunk: homokos part, körülkerített, parkosított pihenőrész, hideg-meleg vizes szociális létesítmény, kempingezés és táborozási lehetőség a közelben. Rengeteg étterem és büfé várja az ide látogatókat, éjszaka pedig hatalmas bulik a szórakozóhelyeken.

- hirdetés -

 

Augusztusi programajánló a Tisza folyó mentén

A nyár utolsó hónapja még számtalan lehetőséget biztosít a kikapcsolódni vágyók számára a Tisza mentén is.

Augusztus 11-12. III. TiszaFeszt Zenei és Kulturális Fesztivál

A fesztivál helyszíne: Lakitelek, Tőserdő Holt-Tisza-part (földrajzi koordináták: 46.85779, 19.98941)

Sátorozási lehetőség díjmentes a Tiszafesztivál idején a tőserdei régi kempingben! További információk 

- hirdetés -

Augusztus 11-13. Tisza-tó Dj Tour Fest 2017 Tiszafüred

A fesztivál házigazdája, a Rádió 1 műsorvezetője, a környékbeliek nagy kedvence Törő Tomi.

Belépő és bérlet árak:

  • Bérlet elővételben: 3900.-
  • Bérlet helyszínen: 4900.-
  • Napijegy elővételben: 2200.-
  • Napijegy helyszínen: 2900.-

További információk

Augusztus 12. Strandparty és Csöröge fesztivál

Helyszín: Poroszló, Szabadstrand
Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes!

További információk

- hirdetés -

Augusztus 12. XXXVIII. Tisza-tó Szépe Szépségverseny

Helyszín és időpont: Abádszalók, Tisza-tó Strand, 11:00

11.00 Nevezés a helyszínen
13.00 Gyermek- Tini szépségverseny (Lány-Fiú) kategória
18.00 Tisza-tó Szépe Felnőtt kategória
21.00 Cozombolis élő nagy koncert

Előválogató nem lesz, helyszíni nevezéssel lehet jelentkezni!
A nevezés ára 3000 Ft
Nevezni a helyszínen lehet, délelőtt 10órától 14 óráig!

További információk

Augusztus 17. Nemzetközi Halászléfőző Verseny

Túristvándiban kerül megrendezésre immár 20.alkalommal.

Helyszín: Túr-part

Színes programok várják az érdeklődőket. A rendezvény jellegét, színvonalát, annak programjait, úgy próbáljuk évek óta megőrizni, illetve fejleszteni, hogy a település számára a kulturális értékek összegyűjtésében és megóvásában minél nagyobb vonzerőt biztosítson.

További információk

- hirdetés -
276,654RajongókTetszik
6,717KövetőkKövetés
271KövetőkKövetés
23FeliratkozókFeliratkozás