Praktik Rambla Hotel, egy igazán autentikus szállás Barcelonában

Barcelona építészete világhírű, gondoljunk csak Gaudíra. Lépten-nyomon csodás házak sorakoznak különösen a modernizmus fellegvárában, az Eixample kerületben. A Praktik Rambla Hotelnek köszönhetően nem csak kívülről szemlélhettük ezeket a palotákat, de egy kicsit közelebbről is megismerkedhettünk velük.

- hirdetés -

A Praktik Rambla Hotel Barcelona szívében, az Exiample kerületben fekszik a Plaza Catalunyatól nem messze. Ebben a kerületben található a legtöbb modernista épület Barcelonában. A leghíresebb Gaudí alkotások, mint a Casa Batlló vagy a Casa Milá csak néhány utcára fekszik, szóval könnyen elérhető innen gyalogosan. A másik irányban, a Plaza Catalunya felé indulva pedig végigsétálhatunk a Ramblán és betérhetünk Barcelona óvárosába, a Barri Goticba. Ha nem igazán szeretsz sétálni, az egy sarokra lévő metró megállótól (Passeig de Gràcia) vagy a Plaza Catalunyatól tényleg minden elérhető tömegközlekedéssel.

praktik_hotel
A hotelnek otthont adó 19.századi palota, a Casa Climent Arola már kívülről is igen impozáns látvány. Az épületet 2009-ben kívül-belül teljesen felújították megőrizve a klasszikus elemeket, mint az  ión oszlopok a bejárt mellett és a barokk jegyeket, mint az első emeleti erkélyek. A hotel kialakítása és belső dekorációk megálmodása a nemzetközileg is elismert designer, Lázaro Rosa-Violán munkája, aki arra törekedett, hogy megőrizze az eredeti modernista elemeket. Azt hiszem ez sikerült neki, tökéletes atmoszférát varázsolt a helynek, ami tényleg kicsit visszarepít az időben.

Már a bejárata is azt sugallja, hogy ez nem egy átlagos hotel, hanem valami egészen különleges. Az átriumos előtér, a recepció fehér foteljei, a lépcsőház gazdagon díszített falai, a korlátok, a kortárs design lámpák, a régi mozaikpadló és a gyönyörű faragású faajtók, mind-mind egyedivé varázsolják a Praktik Ramblat.

- hirdetés -

praktik-hotel-rambla_barcelona_13

praktik-hotel-rambla_barcelona_20

A szobákban is színes mozaikpadló fogad, de alapvetően a fekete-fehér szín dominál, kivéve a fürdőszobában. Kívülről egy hatalmas tükördoboz, belülről pedig az igen tetszetős sötétzöld csempe burkolja. A régi házakhoz méltó magas beltér fogad, azok a hatalmas ablakok, illetve teraszajtók klasszikus spanyol zsalugáterrel, ami nemcsak látványos, de hasznos is, az esti utcai élet miatt. Ha valaki nagyon zajérzékeny inkább a belső teraszra néző szobát kérjen. A legfontosabb pedig a hatalmas ágy, szuper-king méretben. Az árak szobatípustól és szezontól függően változnak 80-300 euro között.

praktik-hotel-rambla_barcelona_24

A klasszikus reggeli helyett kávét, teát és croissant fogyaszthatunk minden mennyiségben, az első emeletről nyíló télikertben. De egy csodás belső szabadtéri terasz is vár nyugágyakkal és kanapékkal, ahol nem csak reggelizhettünk, de egy hosszú városi séta után meg is pihenhettünk. A frissítő szabadtéri zuhanyzó pedig a forró barcelonai napokon üdítően hat.

praktik-hotel-rambla_barcelona_08

praktik-hotel-rambla_barcelona_10

praktik-hotel-rambla_barcelona_01

- hirdetés -

praktik-hotel-rambla_barcelona_05

A Hotel Praktik Rambla egy kis hotellánc a Praktik Hotels tagja, melynek négy tematikus hotele van Barcelonában – Hotel Praktik Garden, a Hotel Praktik Bakery, a Hotel Praktik Vinnoteca- mind az Exiample kerületben és egy Madridban, a Praktik Metropol. Tehát mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló stílust és tematikát, érdemes egy kicsit böngészni a weboldalakat.
Ha valaki igazán autentikus helyen szeretne megszállni Barcelonában, a város központjában, akkor bátran ajánlom, hogy próbálja ki ezt a hotelt/hotelláncot. Mi ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Copyright © 2017 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

- hirdetés -