A világ 10 legdrágább szállodai lakosztálya

Gondoltátok volna, hogy valaki tízmillió forintot is képes kifizetni egy lakosztályért éjszakánként? Ha 2019-ben meg akarunk szállni a világ legdrágább szállodai lakosztályainak egyikében, akkor legalább ennyi pénznek kell a rendelkezésünkre állnia a bankszámlánkon. A bookyourluxuryhotelsuite.com nevű oldal összegyűjtötte a világ 10 legdrágább luxus lakosztályát 2019-ben. Ti melyiket választanátok?

- hirdetés -

10. Elnöki lakosztály – Mandarin Oriental, New York – $39,200 (∼ 11 millió Ft)

A Mandarin Oriental New York-ot a Central Park déli oldalán magasodó egyik impozáns felhőkarcolójában találjuk. Ez a 250 négyzetméteres csupa üveg lakosztály az épület 53. emeletén kapott helyet, ahonnan páratlan kilátás nyílik egész New Yorkra. Az éjszakánként “mindössze” 11 millió forintba kerülő Elnöki lakosztály berendezése is pazar: A márvány és gránit burkolatok Olaszországból, míg a faborítások Mozambikból érkeztek.

9. Királyi lakosztály – The Plaza, New York – $40,000 (∼ 11 millió Ft)

A világhírű New York-i Plaza hotelben saját lift visz fel a szálloda legfelső emeletén található királyi lakosztályba. 400 négyzetméter, kilátás a fifth avenue-ra, csúcstechnológiás hűtés-fűtés, villany és redőny vezérlés és persze komornyik, aki lesi minden kívánságunkat. Mindezt ugyancsak 11 millió forint körüli összegért, éjszakánként.

- hirdetés -

8. Penthouse lakosztály – Cala di Volpe Hotel, Szardínia, Olaszország – $41,000 (∼ 11,5 millió Ft)

Kevés európai lakosztály fért fel a listára, a Cala di Volpe Penthouse lakosztálya az egyik ilyen, éjszakánként 11,5 millió forintért szállhatunk meg itt idén. A hatalmas lakosztály 250 négyzetméteres tetőterasszal büszkélkedhet, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a Smaragdpartra.  Ha már tetőterasz, akkor egy medence sem árt odafent; de találunk itt gőzkabint, szoláriumot és borospincét is.

7. Grand Riad – The Royal Mansour, Marrákes, Marokkó – $44,000 (∼ 12 millió Ft)

Fejedelmi luxus Marrákesben. Villa típusú lakosztályt, azaz egy privát 1800 négyzetméteres különálló épületet kapunk éjszakánként 12 millió forintért. A 4 hálószobának köszönhetően mással is megoszthatjuk a zavarba ejtően tágas lakosztályunkat (és akár a lakosztály árát is). Itt sem hagyták ki a tetőteraszról a medencét, valamint van saját moziszoba és privát edzőterem is, többek között. A luxusszállodában minden egyes vendégre 5 alkalmazott jut, így páratlan figyelemben lehet majd részünk.

6. Ty Warner Penthouse lakosztály – Four Seasons, New York – $50,000 (∼ 14 millió Ft)

Ismét New York és ismét egy penthouse lakosztály, méghozzá a világ egyik legelismertebb luxus-szállodaláncától a Four Seasons-től. (Ezt még nem, de a Chiang Mai-i Resortot már volt szerencsénk kipróbálni). Tériszonyosok ne válasszák, ugyanis a toronyház legfelső emeletén kapott helyet, ahova természetesen privát lift visz fel. A 400 négyzetméternyi luxusból 360 fokos körpanorámánk lehet New Yorkra és ha szeretnénk, akkor a ház előtt mindig vár minket egy Rolls-Royce. Mindezért éjszakánként 14 millió forintot kérnek.

5. Penthouse lakosztály – Hôtel Martinez Cannes by Hyatt, Cannes – $53,500 (∼ 15 millió Ft)

A 2019-es cannes-i filmfesztiválra már lefoglalták, így le kell mondanunk arról, hogy innen sasoljuk a sztárokat. De aki hajlandó máskor 15 millió forintnak megfelelő eurót kifizetni az 1000 négyzetméteres luxuslakosztályért, az élvezheti a Côte d’Azur-re panorámás 500 négyzetméteres jakuzzival felszerelt tetőteraszt és Matisse és Picasso remekművei között sétálgathat a nappaliban.

- hirdetés -

4. Hilltop Villa – Laucala sziget, Fiji – $64,000  (∼ 17,5 millió Ft)

A magánszigetek általában külön kategóriát képviselnek, azonban a Fiji-n található Laucala szigeten egy magán kézben lévő resort is működik. A paradicsomi resort legjobb részén a dombon találjuk a másfél hektáros birtokon lévő Hilltop Villát. 3 épület, egy egészen elképesztő medence vízeséssel és mesebeli környezet. Páratlan luxus a paradicsomban, éjszakánként 17 és fél millióért.

3. The Mark Penthouse – The Mark Hotel, New York – $75,000 (∼ 21 millió Ft)

A TOP 10-es lista harmadik helyét egy 1000 négyzetméteres lakosztály foglalja el New York legdrágább részén. Aki járatos a New York-i lakáspiacon az tudja, hogy dollárban tízmilliókat ér egy ilyen méretű lakás. Pláne, ha 250 négyzetméteres tetőterasza van kilátással a Central Parkra. A The Mark Hotel New Yorkban most ezt kínálja a leggazdagabb vendégeinek éjszakánként 21 millió forintért. 5 hálószoba, 6 fürdőszoba, 4 kandalló, 2 bár és persze könyvtárszoba a hatalmas nappali és étkező mellett. Egy kis érdekesség azoknak, akikben felmerült a kérdés, hogy kik engedhetnek meg maguknak éjszakánként 21 millió forintért egy lakosztályt?: Miután elkészült, a The Mark Penthouse-t 16 hónapig egy család bérelte, és most, hogy bárki számára (aki ki tudja fizetni) elérhető, még mindig 50%-os kihasználtsággal működik.

- hirdetés -

2. Királyi Penthouse lakosztály, Hotel President Wilson, Genf, Svájc — $80,000 (∼ 22 millió Ft)

Az ezüstérmes. A Genfi-tó partján a Hotel President Wilson legfelső emeletén található Európa legnagyobb és legdrágább luxus lakosztálya. Szinte beláthatatlan méretű nappali és étkező, 12 hálószoba és 12 fürdőszoba, 1680 négyzetméteres alapterület. A lista második helyén lévő királyi lakosztályért 22 millió forintot kérnek éjszakánként. Ezért már jár a teljes golyóálló üvegezés és olyan egyéb biztonsági berendezések, mint a páncélszekrény és kamerarendszer. Nem hiányozhat a nap 24 órájában rendelkezésre álló személyi asszisztens, privát séf és a komornyik sem a szolgáltatások listájáról. És ha zongorázni támad kedvünk, akkor rendelkezésünkre áll egy Steinway hangversenyzongora is. Kell ennél több?

1. Villa de Stephen, The 13 – Makaó – $100.000 (∼ 28 millió Ft)

Makaóig kell mennünk, hogy megszállhassunk a világ legdrágább luxus lakosztályában. Majd 30 millió forintot kell kifizetnie éjszakánként annak, aki a “The 13” névre keresztelt makaói luxusszálloda legnagyobb: 2800 négyzetméteres “villáját” akarja lefoglalni. Elképesztő Barokk pompa freskókkal, színarany díszítésekkel és az elérhető legdrágább anyagokkal. Ízlések és pofonok; nekünk annyira nem tetszik, de tény, hogy a több 10 millió dollárból készült lakosztály a világ jelenlegi legdrágábbja. Feltéve, ha végre foglalható lesz, ugyanis a hivatalos megnyitó csak idénre, 2019-re várható. Mindenesetre az egyedi festésű Rolls-Royce phantom-ok már megérkeztek Makaóba és várják, hogy a nap 24 órájában a vendégek rendelkezésére álljanak.

- hirdetés -

Forrás: bookyourluxuryhotelsuite.com