Glamping, avagy kemping és luxus kéz a kézben

A nyárnak ugyan vége, ám sokakat a csökkenőben levő hőmérséklet sem marasztal otthon. Az ősz a természetszerető utazók egyik kedvenc évszaka, és az egyik legkedvezőbb időszak a kempingezésre. A Trivago.hu szálláskereső weboldal összegyűjtötte Európa legjobb glamping szálláshelyeit – azoknak, akik szeretik a táborozást, de a kényelem is fontos szempont számukra.

- hirdetés -

Mi is a glamping?

glamping_noszvajNomád Hotel (forrás: Nomadhotel.hu és E-motion Pictures)

A glamping kifejezés az angol „glamorous” (lenyűgöző, elbűvölő) és „camping” szavakból jött létre. Lényege a táborozás, például sátoros, faházas, jurtás szálláslehetőség, olykor televízió, internet nélkül, ám alapvető kényelmi szempontokat figyelembe véve. Egy glamping szálláshely berendezése esetenként akár egy 4-5 csillagos hotelszoba felszereltségével is felér. Bővebben a glampingról itt írtunk!

Canonici di San Marco, Mirano (Olaszország)

canonici_olaszorszag

- hirdetés -

forrás: Canonici di San Marco

A Canonici di San Marco a Velencéhez közeli Miranóban található. A létesítmény a lagúnák városa és a Brenta folyó közt, békés, olasz vidéki környezetben fekszik, tökéletes kiindulópont egy őszi kiránduláshoz és velencei látogatáshoz. A szálláshely tágas, levegős luxus sátrainak berendezése ötvözi a keleti és nyugati elemeket; 17. századi, vasból és fából készült csillárok, kő mosdó és elegáns, „kopottas”, antik hatást keltő bútorok adják a különleges hatást. A sátrakban egyedi, szürke bambusz székek és szófaágyak találhatók, és mindenhol külön fürdő szolgálja a vendégek teljes kényelmét.

 

Garden Village, Bled (Szlovénia)

gardenvillage_szloveniaforrás: Garden Village

A Garden Village Resort a gyönyörű Bledi-tótól 300 méterre fekszik, a komplexum ökológiai szempontokat figyelembe véve lett kialakítva. Területén a faházakon és luxusapartmanokon kívül egy jól gondozott kertben, növényekkel körülvéve 6 glamping sátrat is elhelyeztek. Ezek mindegyike légkondicionált, berendezésében a natúr színek dominálnak. Tágas fürdőszoba, kanapé, mini hűtőszekrény, TV, valamint egy cseppnyi luxus, egy szabadtéri forróvizes fakád áll a glampinget választó vendégek rendelkezésére.

 

Nomád Hotel, Noszvaj (Magyarország)

- hirdetés -

nomad_hungaryforrás: Nomadhotel.hu és E-motion Pictures

A Bükk déli kapujában, Egertől 10 kilométerre található Noszvaj, Magyarország egyik legszebb vidékén, az Egri Borvidék határán. Itt található a Nomád Hotel és Kemping, ahol a vendégek belekóstolhatnak a „glamorous camping” élményébe is. A szálláshely családi vállalkozás, létrejötte és története mondhatni a „szabály, hogy nincs szabály” elvet követte és évről évre folyamatos változáson megy keresztül. A vendégek a hotel mellett a kényelmes ággyal, kanapéval, pipereasztallal felszerelt jurta, valamint a „Távol Afrikától” és a kék-zöld „Parancsnoki sátor” nevű faházak közül választhatnak.

 

Knight’s Glamping at Leeds Castle, Maidstone (Anglia)

- hirdetés -

knights_angliaforrás: Knight’s Glamping at Leeds Castle

 Az angliai Knight’s Glamping nevéhez hűen lovagi kikapcsolódást ígér. A tipikus angol vidéki környezetben létrehozott tábor színes, csíkozott sátrai valóban a lovagkori tornákon felállított sátrakra emlékeztetnek, ám minden bizonnyal nagyobb kényelemmel szolgálnak. A vendégeket ugyanis a sátor belsejében baldachinos ágy, ropogós pamut ágynemű és fatüzelésű kályha várja. Akik pedig szeretnék élvezni egy kellemes, kültéren elköltött angol vacsora hangulatát, azoknak saját faasztal és fapadok állnak rendelkezésre.

 

Lodges en Provence, Richerenches (Franciaország)

lodgesenprovence_franciaorszagforrás: Lodges en Provence

- hirdetés -

A franciaországi kisvárosban, Richerenches-ben található Lodges en Provence fakabinjai egy hotel kényelmét és egy vadonban levő házikó rusztikus varázsát elegyítik. A kunyhók mindegyike saját terasszal rendelkezik és ingyenes internethasználatot biztosít. A kertben a tölgyfák árnyékában elhelyezett függőágyak, nyugágyak várják a pihenni vágyó vendégeket. A kabinok mindegyikében egy kisméretű konyha, zuhanyzó, valamint televízióval, telefonnal felszerelt nappali lett kialakítva.

 

 Grove Lane Glamping, Killarney (Írország)

grovelane_irorszag2

- hirdetés -

grovelane_irorszagforrás: Grove Lane Glamping

A Délnyugat-Írországban található Killarney az azonos nevű nemzeti park határán, a Lough Leane tó partján, festői környezetben található. Reggelente a sátorból kilépve az ír hegyekre és rétekre nyíló kilátás már önmagában pótolhatatlan élmény, és a Grove Lane-ben a kényelemről sem kell lemondani. A tágas, zord időnek is ellenálló harang alakú sátrak maximum 4 személy részére nyújtanak szállást; kályhával, székekkel, komóddal felszerelten, amolyan kopottas-elegáns berendezéssel várják a látogatókat.

 

Whitepod, Les Giettes (Svájc)

whitepod_svajc2

- hirdetés -

forrás: Whitepod

A svájci Whitepod egy öko-luxushotel az Alpokban. A 2004 óta üzemelő létesítmény területén szabályozzák a víz- és energiafogyasztást, a hulladékot újrahasznosítják és elsősorban helyi alapanyagokkal dolgoznak. Magát a szálláshelyet háromszögek hálózatából álló, félgömb kabinok biztosítják, melyek színe az évszaknak megfelelően változik: télen fehérek, nyáron zöld ponyva fedi őket. Belül fatüzelésű kályha biztosítja a meleget, amire olykor éjszakánként felkelve érdemes rátenni egy-két hasábot. Cserébe meleg ágy, fotelek és kellemes világítás teszi kényelmessé az itt-tartózkodást.