Kempingek aktív kikapcsolódáshoz

Európa legjobb tengerparti kempingjei után szétnéztünk egy kicsit a hegyek és tavak környékén, ahol mesés kulisszák előtt hódolhatunk az aktív kikapcsolódásnak – túrázás, biciklizés, vitorlázás – miközben a kényelemről sem kell lemondanunk a Vacansoleil mobilházainak és sátrainak köszönhetően.

- hirdetés -

Altomincio Family Park Kemping, Garda-tó, Olaszország

Altomincio_IT4

A Garda-tó déli csücskétől, Peschiera del Garda településétől mindössze néhány kilométerre a Mincio patak partján, – mely összeköti a Garda-tavat a Pó folyóval – fekszik az Altomincio Family Park Kemping. Az egész park teljes egészében autómentes övezet, igazi gyerekparadicsom. A szolgáltatások között szerepel például a gyermek-vizesblokk, vagy babafelügyelet (ez utóbbi különdíj ellenében), a minigolf, mini foci, vagy strandröplabda. Mindez egy olyan környezetben, ahol a szórakozáson kívül remek kirándulásokat is tehetünk gyalog és kerékpárral is. Az Altomincio Nemzeti Park egészen Mantova-ig nyúlik, ezen a 65 km-es szakaszon akár kerékpárúton is eljuthatunk. Olyan közeli nagyvárosok is könnyedén elérhetők, mint Milánó vagy Velence, de Verona, Brescia, Modena, vagy Mantova is remek választás egy kis városnézésre.  A Garda-tó pedig mindössze néhány perc autóval, ahol mindenképp érdemes felkeresni vízi váráról híres Sirmione-t és a többi festői szépségű garda-tavi falvacskát. További részletek az Altomincio Family Park Kempingről!Altomincio_IT3

 

- hirdetés -

Cisano / San Vito Kemping, Garda-tó, Olaszország

Cisano_IT2

Cisanoban, a Garda-tó délkeleti partján fekvő kisvárosban található San Vito Kemping, mely a Cisano Holiday Park kemping része. Mindkét hely (a Cisano kemping és a San Vito kemping) számos szolgáltatást nyújt, melyek közül a vendégek mindent igénybe vehetnek függetlenül attól, hogy melyik üdülőhelyen van a szállásuk. A három úszómedence és a gyermekmedence mellett egy kis alagúton keresztül érhető el a Garda-tó, ahol a kemping saját strandján számos vízi sport lehetőséget találunk, mint például: vitorlázás, vagy vízi biciklizés. Gardaland, vagy a 3 km-re található Canevaworld szórakoztató parkokban felejthetetlen élményekben lehet része az egész családnak. Cisano egy kellemes hangulatú kisvárosában napközben vásárolgathatunk, este pedig a kávézók teraszain ülve élvezhetjük a garda tavi estéket. A közeli Peschierat érdemes felkeresni, de mindössze 30 km-re fekszik a híres opera város, Verona és az A4-es autópálya közelsége miatt könnyedén eljuthatunk Milánóba, Padovába, vagy Velencébe is. További részletek a Cisano / San Vito Kempingről!

Due Laghi Kemping, Dolomitok, Olaszország

Due_Laghi_IT1

A Dolomitok déli oldalán húzódó Valsugana az egyik legszebb völgy a Trentino régióban, itt fekszik a Due Laghi kemping. A kemping neve a völgyben található két tóra – Levico és Caldonazzo- utal. A völgy különleges mikroklímáját a két tó és a Brenta folyó határozzák meg. A kemping a kisebbik tó mellett, a Levico-tó lankás, déli részén található, melyet egy kisebb hegy választ el a nagyobb, Caldonazzo-tótól. A kemping vizesblokkjai és az úszómedencéi nemrég lettek felújítva és ez az első kemping Trentino tartományban, amely megkapta az Ecolabel (ökocímke) bizonyítványt. Közvetlen kijárat, egy tízperces sétaút vezet a tó felé a kemping saját strandjára (saját vizesblokk kizárólag a kemping vendégei részére). Bármerre is induljon el az ember gyalog vagy akár biciklivel az érintetlen természet várja. A közeli Trento városa a művészet szerelmeseinek ajánlott. Autóval útra kelhetünk a Garda-tóhoz, vagy Verona és Brescia városai felé. Ne feledkezzünk meg Perigine-ről, a régió központjáról sem, mely gyönyörű reneszánsz házairól és pompás, eredeti állapotában fennmaradt középkori kastélyáról híres. További részletek a Due Laghi Kempingről!

Norcenni Girasole Club Kemping, Toszkána, Olaszország

Norcenni_IT3

A toszkán dombok közötti nyaralóparadicsom tökéletes helyen fekszik Toszkána felfedezéséhez. Csodálatos környezet, fantasztikus kilátás és kiváló szórakozási lehetőségek mindenki számára-ezt nyújtja a Norcenni Girasole Club Kemping. Élvezd nyaralásod egy luxus mobilházban vagy próbáld ki az olajfaligetben álló bájos, de egyben kalandos, vadonatúj Serengeti szafarisátrat! Újdonság 2015-ben: Adventure vidámpark, a legmenőbb hely a fiatalok számára, ahol a quad, bungee jumping és a kalandpark egyszerre kipróbálható. Természetesen itt is nagyszerű vízi paradicsom vár, vízi csúszdákkal, lassú folyóval és 4 úszómedencével, szaunával és fitnesz-centerrel. Kihagyhatatlan látnivaló a reneszánsz bölcsőjének, Firenzének a meglátogatása. A főszezon alatt ez a gyönyörű város a kempingből induló közvetlen autóbusszal is megközelíthető, de rendszeres vasúti közlekedéssel is eljuthatunk Firenzébe. Firenze mellett Sienna és Arezzo gyönyörű, történelemmel teli középkori városai is remek kikapcsolódást nyújthatnak. A közelben fekszik Toszkána híres borvidéke, ahol megismerkedhetünk a Chianti borral. További részletek a Norcenni Girasole Club Kempingről.


Norcenni_IT8

 

- hirdetés -

Santa Monica Kemping, Wallis, Svájc

Santa_Monica_CH2

Wallis, a kétnyelvű dél-nyugat svájci tartomány német ajkúak lakta vidékén fekszik Raron, a Rhône-völgyi kis falucska. Kitűnő hely ahhoz, hogy innen indítsuk a felfedező kirándulásainkat. A Santa Monica kempingben minden adott egy remek aktív nyaraláshoz. A kempinget egy kis folyó szeli keresztül, melynek homokos partja kitűnő „játszótér” a gyerekeknek, ha megunják a gyermekmedencét. A kempinghez közeli felvonóval juthatunk fel a hegyekbe, ahol csodálatos sétákat tehetünk, kipróbálhatjuk a Leukerbad magas hegyi üdülője kínálta programokat és lenyűgöző látványban lehet részünk sétánk során. A közelben találjuk a híres Aletsch gleccsert az Alpok legnagyobb és legszebb gleccserét. Svájc legmagasabban fekvő szőlőhegye: Vispterminen valamint Saas Fee és Zermatt városok meglátogatása is kihagyhatatlan. További részletek a Santa Monica Kempingről!

Santa_Monica_CH3

 

- hirdetés -

Terrassencamping Ossiacher See Kemping, Ossiacher-tó, Ausztria

Terrassencamping_A3

Villachtól északra, az Alpok déli lejtőjén fekszik a gyönyörű Ossiacher-tó. A mikroklímának köszönhetően Karintia legmelegebb tavában úszni is lehet. A tó partján fekvő Terrassencamping Ossiacher See -ből gyönyörű kilátás nyílik a tóra. Számos vízi sportolási lehetőség közül választhatunk: a kemping saját strandján vízi csúszda várja a kicsiket, a kiskikötőben szörfiskola működik, de vízi biciklit is bérelhetünk. Sokféle aktív kikapcsolódási forma és magas szintű szolgáltatások várják a vendégeket a teniszoktatástól a röplabda- és focimeccseken keresztül a tollaslabdáig. Ha pedig kíváncsiak vagyunk a kemping környékére a bérlehető kerékpárokon felfedezhetjük a vidék hangulatos falvait és tájait: Villach és Klagenfurt városaiba érdemes ellátogatni. További részletek a Terrassencamping Ossiacher See Kempingről!

Terrassencamping_A4