More
  - hirdetés -

  Fontos változások a római Colosseumnál 2019-ben

  A világ talán leghíresebb műemléke a római Colosseum novembertől megemeli a belépőjegyek árát és új jegytípusokat is bevezet. Mindeközben új régészeti helyszínek is megnyílnak.

  - hirdetés -

  November 1-től a római Colosseumba való belépőjegyek ára 12 euróról 16 euróra nő. Ez a belépőjegy az ókori Róma hatalmas amfiteátruma mellett magában foglalja a belépőt a Palatinusra és a Forum Romanumra is.

  November 1-től bevezetnek egy újfajta „Full Experience” 2 napos belépőt is, amiért 22 euróért a fent említett három látnivalón túl a hét „SUPER” helyszínt, a úgynevezett „Seven Unique Places to experience Rome” (7 különleges helyszín, hogy felfedezd Rómát) tagjait is meglátogathatjuk: Criptoportico neroniano, a Museo Palatino, az Aula Isiaca-Loggia Mattei, a Casa di Augusto, a Casa di Livia, a Tempio di Romolo és a Santa Maria Antiqua templom.

  - hirdetés -

  Ezt már olvastad? – 10 kihagyhatatlan dolog Rómában

  A magasabb jegyárakkal és a különböző jegytípusokkal nem csak a szolgáltatások javítását, de más látnivalók népszerűségét is szeretnék növelni. Illetve az sem mellékes szempont, hogy Colosseum maximális kapacitáshatára 3000 fő, ami azt jelenti, hogy időlegesen lezárhatják a látogatók elől. Ezeknek az intézkedéseknek, valamint a 2019. január elsejével bevezetett kötelező online regisztrációnak köszönhetően mérsékelni tudják Európa egyik legnépszerűbb turistalátványosságának terheltségét. 

  Új régészeti helyszín a Colosseumnál

  A Colosseum-i Régészeti Park április 11-re tervezi a Nero-palota – a Domus Transitoria megnyitását. Majdnem hetven éves bezárás után április 11-én nyílik meg újra a nagyközönség előtt a Domus Transitoria Nero császár első palotája – jelentette be a Colosseum Régészeti Park vezetősége.

  - hirdetés -

  „Ez egy új útvonal kezdete lesz, amely Nero-ra összpontosít és összeköti a Palatinuson álló régi palotáját a Domus Transitoriat, az i.e. 64-es tűzvész után építeni kezdett új királyi palotával a Domus Aureaval  (vagy Aranyház)  Colle Oppio-ban” – magyarázta Alfonsina Russo parkigazgató. „Így a látogatók egyetlen sétán tekinthetik meg Róma legvitatottabb császárához kapcsolódó helyeket.” A hónap vége felé tervezik megnyitni a Domus Tiberianat, az első császári palotát a Palatinuson, amelyet a Tiberius császár építtetett.

  Ezt már olvastad? – Hamarosan látogatható lesz Julius Caesar meggyilkolásának helyszíne Rómában

  A Colosseum a világ 4. és Olaszország első számú leglátogatottabb turisztikai helyszíne. 2018-ban 7,7 millió látogatót regisztrált, ami az elmúlt két évben 9,3 százalékos növekedést jelent. A becslések szerint az elmúlt évtizedben közel 60 millió ember látta.

  - hirdetés -