More
  - hirdetés -

  Akár 2500 eurós bírsággal is számolhatnak a strandpapucsban túrázók a Cinque Terrén

  A sérülések és balesetek drasztikus növekedése miatt, jövő évtől akár 2500 eurós bírsággal is sújthatók azok a turisták, akik strandpapucsban vágnak neki az olaszországi Ligúria tartomány egyik legnépszerűbb túraútvonalának.

  - hirdetés -

  Az Olasz Riviéra – más néven Ligúria – tartomány Olaszország legkedveltebb desztinációja. Érintetlen partjai, vibrálóan színes kisvárosai, különleges gasztronómiája, valamint a „La dolce vita” életérzés fémjelzik a környéket. Az Olasz Riviéra igazi gyöngyszeme a méltán híres Cinque Terre, valamint a mellette megbúvó tradicionális halászfalvak: Monerosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore. A meredek hegyek közé ékelődő öt legszebb falu az UNESCO világörökséghez tartozik, az öt falut a Sentiero Azzurro ösvényen járhatják be a természetjárás szerelmesei.

  Ezt már olvastad? – Cinque Terre – “öt föld” vidéke

  A környék egyik leghíresebb kikötőjébe La Speziaba a kiemelt idegenforgalmi időszakban hetente több ezer turista érkezik hajókkal, akik közül sokan nekivágnak a festői szépségű túraútvonal meghódításának. Ezek a kirándulások azonban egyre nagyobb számban végződnek súlyos sérülésekkel az utóbbi években, hiszen sokan rosszul mérik fel a terepviszonyokhoz szükséges lábbeli kiválasztását és a nyári melegben strandpapucsban (flip-flopokban) vágnak neki a sziklás emelkedőkkel, lejtőkkel, nehezebb terepviszonyokkal tarkított útvonalnak.

  - hirdetés -

  A Cinque Terre Nemzeti Park igazgatója Patrizio Scarpedelli elmondta, hogy nem egy esetben kellett mentőhelikopterrel elszállítani a balesetet szenvedett meggondolatlan kirándulókat, így hogy felhívják az oda látogatók figyelmét az egyre égetőbb problémára drasztikus lépéseket fontolgatnak.

  Elmondásuk szerint mindenki, aki nem megfelelő lábbelivel indul útnak a jövőben a környék túraútvonalain 50 és 2500 euro közötti bírsággal sújthatja a nemzeti park.

  Terveik szerint a büntetés  csak jövő évtől lépne csak életbe, hiszen előtte az ide látogató turistákat Scarpedelli szerint átfogóan tájékoztatni kell.

  - hirdetés -
  - hirdetés -