Zakopanéban nyílt meg a világ legnagyobb hólabirintusa

A lengyel ékszerdoboz Zakopane egy igazi csoda, mindenképp érdemes ellátogatni nem csak nyáron, de télen is. Idén immár negyedik alkalommal építették meg Zakopanéban a hólabirintust. Az alapterülete 3000 négyzetméter és a legnagyobb ilyen típusú hóból épült konstrukció nemcsak Lengyelországban, hanem az egész világon.
Szállások Zakopanéban!

Bár a decemberi enyhe hőmérséklet ugyan nehezítette az építést, de végül december 30-án megnyitotta kapuit. A hólabirintus a Snowlandia hópark része, melyet a Wielka Krokiew síugrósánc lábánál találsz. A  60 000 hótéglából épült különlegesség több mint két méter magas és elég könnyű eltévedni benne, ami jó móka az egész családnak. A belépő 18 zloty (~1000 Ft) a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak kedvezményes (12 zloty) jegy váltható.


A világrekorder hólabirintus előreláthatólag márciusig tart lesz nyitva, de ebben természetesen még az időjárás is beleszólhat.
A gigantikus hólabirintus mellett egy 16 méter magas bástyákkal védett hóvár is várja a látogatókat, ahol alagutak, titkos folyósok, alagutak és  kilátópontok okoznak izgalmas perceket. Íme egy friss videó élménybeszámoló Zakopanéből.
Forrás

- hirdetés -
276,863RajongókTetszik
6,770KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
24FeliratkozókFeliratkozás