Kempingek szórakoztató parkok szomszédságában

Európa legjobb tengerparti kempingjei után szétnéztünk egy kicsit a hegyek és tavak környékén, ahol mesés kulisszák előtt hódolhatunk az aktív kikapcsolódásnak. Most pedig a felhőtlen szórakozás kerül a középpontba, olyan kempingekkel, amelyek csak egy karnyújtásnyira fekszenek Európa legjobb vidámparkjaitól, kalandparkjaitól vagy épp aquaparkjaitól. Ezt a nyaralást nem csak a gyerekek fogják élvezni, hanem a mindenkiben ott rejtőző örök, soha fel nem növő gyermeki én.

- hirdetés -

Iris Parc Le Chêne Gris, Franciaország

Iris Parc le Chene Gris FR2

A párizsi Disneylandtől 20 km-re fekvő Iris Parc Le Chene Gris kemping a Grand Morin zöldellő völgyében fekszik, a dombokkal teli Brie régió szívében. A fenyőerdő közepén teraszosan kialakított kemping ideális hely a pihenésre. A fűtött vizű sekély lagúna, a belső medencék illetve a fedett játékokkal teli játszótér gondoskodik a gyerekek szórakoztatásáról. Az Iris Parc Le Chene Gris kemping a családi nyaralások tökéletes helyszíne, Disneyland® és a Parc Astérix szórakoztató parkok is a közelben találhatóak és a jegyeket akár a kempingben is megvásárolhatjuk, így a sorban állással sem kell vesződnünk. Készíts egy közös fotót Mickey egérrel és Donald kacsával, élvezzd a gravitáció legyőzését a különböző attrakciók kipróbálása közben, majd a nap zárásaként nézd meg a varázslatos Disney felvonulást. A kemping közelében található Európa egyik legnagyobb vadvilági parkja a Le Parc des Félins, ahol többek közt veszélyeztetett macskaféléket láthatunk, például ritka tigriseket és hiúzokat is. Természetesen, ha már Párizs vonzáskörzetében vagyunk kihagyhatatlan program a városnézés. A kemping egy régi vasútállomás közelében található, amely összeköti Pommeuse-t a szomszédos Faremoutiers faluval, ahonnan háromnegyed órán belül Párizs központjába érkezhetünk minden parkolási probléma nélkül. További részletek »

Iris Parc le Chene Gris FR4

- hirdetés -

Las Palmeras, Olaszország

Las_Palmeras_ES1

Napsütés, tenger, aranyszínű homok, gyönyörű strandok – ezek a spanyolországi Costa Dorada-n fekvő Las Palmeras kemping hívószavai. A Tarragona-tól csupán 5 km-re fekvő kemping az élményekkel teli városlátogatás és a pihentető tengerparti nyaralás egyedi kombinációja. A kemping nyújtotta számtalan kikapcsolódási (medencék, sportpályák, mini-club stb.) lehetőség és a tengerparti fürdőzés mellett érdemes belevetni magunkat a környék nyújtotta szórakozási lehetőségekbe is. Nem csak a gyerekek, de a szülők is élvezni fogják a Port Aventura-t, az Europe’s Universal Studios vidámparkját, ugyanis a bátrabbak itt kipróbálhatják Európa legnagyobb hullámvasútját. Ráadásként pedig ott a karibi stílusban épült Costa Caribe Aquatic Park, mely 12 vízicsúszdával  várja a látogatókat. A természet szépségei iránt fogékonyaknak pedig ott a Punta la Mora Nemzeti Park ahol erdők, dűnék és szabálytalan formájú partok idilli öblökkel és homokos partokkal csábítanak és még vadasparkot is találunk a közelben. A Tarragona-tól északra fekvő Aqualeon pedig tökéletes kombinációja az előző két programnak, egy nagy szafari park állatbemutatókkal és vízi parkkal. Tarragona-ból Barcelonába autóval vagy vonattal is eljuthatunk (90 km), a vasútállomás a kemping mögött található. További részletek »

Las_Palmeras_ES2

Pino Mare, Olaszország

Pino_Mare_IT6

A Velencei-öböl és a Murano-i laguna között fekszik a Lignano Sabbiadoro régió tengerparti kempingje a Pino Mare. A Sabbiadoro (aranyhomok) elnevezés az aranyló homokos tengerpartra utal, mely széles sávban terül el a kemping saját strandján. Azonban a gyönyörű zöld környezetről sem kell lemondanunk a kempinget körbeölelő fenyőerdőnek köszönhetően. Központi elhelyezkedése miatt a kemping ideális kiindulópont, ha egynapos kirándulást tennénk valamely gazdag történelmi múlttal rendelkező városba, mint Velence, Trieszt vagy Udine. A gyermekek biztosan élvezni fogják a Parco Aquasplash víziparkot ill. a Punta Verde állatkertet és a kihagyhatatlan Gulliverlandia-t, ahol akvárium (víz alatti alagúttal), középkori témapark különféle látványosságokkal és show műsorokkal szórakoztatja a közönséget és ha kíváncsiak vagyunk a környék szépségére nincs más dolgunk mint a 60 méter magas panoráma toronyba („Panoramic Tower”) felsétálni. Érdemes megvenni a Lignano Holiday kártyát, amivel számos szolgáltatást vehetünk igénybe kedvezményesen Lignano Sabbiadoroban és környékén. További részletek »

Pino_Mare_IT1

Lido kemping, Olaszország

Kemping_Lido_IT4

A Garda-tó délkeleti részén fekvő pacengoi Lido kemping lakói a kulturális kincsek megismerésén kívül számos élménnyel is gazdagodhatnak a Garda-tó vidékén. A Lido kemping remek lehetősége nyújt az aktív nyaralásra vágyóknak. A kemping saját strandja kaviccsal és homokkal borított, a füves területen pedig kifeküdhetünk napozni, vagy árnyékba is vonulhatunk. A víz lassan mélyül, így a kisgyerekek is kedvükre pancsolhatnak a tóban, vagy a vizicsúszdás medencékben. A felhőtlen lubickolást egy hosszú móló biztosítja, elválasztva a strandon úszókat a hajóforgalomtól. Olaszország legnagyobb vidámparkja, a Gardaland pedig mindössze egy km-re fekszik a kempingtől, és ha ez nem lenne elég akkor irány a Lazise melletti Canevaworld vidámpark. Ez a népszerű park több részből áll: Medieval Times, Movieland Studios és Aqua Paradise Park. Az utóbbi Olaszország legnagyobb víziparkja, amelyben a legnagyobb vízicsúszdája 32 m magasból indul.  További részletek »

- hirdetés -

Kemping_Lido_IT1

Del Garda Village & Camping, Olaszország

Del_Garda_Village_IT4

A Garda-tótól mindössze 500 m-re fekvő – Del Garda Village &Camping – kemping és a környező vidék a nyugalom és csodás természeti környezet mellet remek szórakozási lehetőségeket is kínál. A természet szerelmeseinek a Dolomitok kínál kiváló túrahelyeket és varázslatos panorámát. Ha egy igazi kalanddokkal teli napot szeretnénk, akkor irány a 10 km-re lévő Canevaworld élménypark vagy Gardaland vidámpark. Olaszország legnagyobb és legnépszerűbb szórakoztató parkja a „Gardaland”. Jól ismert látványos és izgalmas hullámvasútjairól (Raptor, Blue Tornado) valamint a gyermekeknek szóló témaparkjáról (Fantasy Kingdom).  Ha pedig kulturális kikapcsolódásra vágyunk látogassunk el a Garda-tó egyik legszebb kisvárosába Sirmione-ba. Sétáljunk a szűk utcácskákon, üljünk ki egy hangulatos teraszra és élvezzük a mennyei olasz fagylaltokat. Ha kicsit messzebbre is elmennénk, akkor kóstoljunk bele Verona irodalmi romantikájába, hajózzunk Velence csatornáin vagy látogassunk el Európa divat fővárosába, Milánóba. További részletek »

Del_Garda_Village_IT6

- hirdetés -

Terme Catez kemping, Szlovénia

Terme Catez SI6

Több, mint kétszáz évvel ezelőtt a Balkán régió északi vidékén termálvizes forrásokat fedeztek fel, bár a helyi legenda szerint Catez a csíntalan törpe lelt rá az élet vizének forrására. Azóta a szlovén-horvát határtól alig pár kilométerre fekvő Terme Catez Szlovénia legnagyobb természetes fürdőhelyévé nőtte ki magát. A Terme Catez kemping temérdek vízi élményt kínál vendégeinek, mintha egy aquaparkban lennénk: áramoltatott vizű medence, olimpiai méretű medence, hullámfürdő, szökőkutak, hidromasszázs-élményfürdő, gyermekmedence, kalózsziget, 450 méter hosszú játékfolyó, 40 fokos dőlésszögű szuper csúszdák, továbbá egy 87 méter hosszú fényeffektusokkal megvilágított óriás csúszda található itt. A nyári forróságban ilyen körülmények között biztos senkinek sem lesz kedve kijönni a vízből, de ha mégis, akkor városnéző kirándulásokat tehetünk a szlovén fővárosba, Ljubljana-ba vagy a közeli Zagrab-ba. További részletek »

Terme Catez SI2