Európa legjobb vízi vidámparkjai – Az 5 legjobb aquapark Európában

Talán nem is kérdés, hogy a nyári hőséget a vízparton lehet a legjobban elviselni. Amikor egész Európán hőhullámok söpörnek végig a nyári szezonban, a legjobb, amit tehetünk, hogy felkeressük valamelyik tópartot vagy tengerpartot….vagy éppen aquaparkot. Az aquaparkok, más néven vízi vidámparkok a nyár legkeresettebb szórakoztató parkjai, hiszen a nyári meleget sokkal kellemesebb egy hosszú csúszdán vagy a hullámmedencében várni. Lássuk, hogy mit kínálnak Európa legjobbjai. A cikk megjelenését a Mastercard támogatta!

- hirdetés -

Európa legjobb vízi vidámparkjai attól is lettek a legjobbak, hogy a biztonságra kiemelten ügyelnek. Rengeteg úszómester dolgozik a víziparkok területén, hogy a lehető legnagyobb biztonságban élvezhessük a csobbanást. Ne felejtsük el azonban, hogy itt is, mint bárhol máshol történhetnek egészségügyi problémák, balesetek. Ha ezek megelőzését nem is akadályozza meg egy balesetbiztosítás, az ellátásunk további (gyakran súlyos) költségeit igen. Ha prémium bankkártyával utazunk (ilyet számos banknál igényelhetünk, akár külön feltételek nélkül is), akkor ezekhez a bankkártyákhoz prémium utasbiztosítás is járhat, amit az éves díj tartalmaz. Így nyugodtan utazhatunk külföldre és akár extrém sportok esetén is biztosítva leszünk. A részletes feltételekről érdemes felkeresni a számlavezető bankunkat.

Siam Park – Adeje, Spanyolország

Ha szeretnénk kipróbálni Európa (sőt, a világ) első számú vízi vidámparkját, a Kanári-szigetekre kell utaznunk. A többszörös díjnyertes tenerifei Siam Park 2008 szeptemberében nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt, és egy csapásra bekerült Európa legjobb aquaparkjai közé. A 46 hektáros területen több mint 30 különböző attrakció, köztük 12 szenzációs csúszda várja a vizek és az adrenalin szerelmeseit. A Siam Park „legje” a 28 méteres magasságból induló majdnem függőleges Tower of Power, amivel szabadeséshez közeli élményben lehet részünk, és a csúszás végén egy üvegcsőben száguldhatunk át a cápákkal teli akváriumban, egészen a kinti medencéig. Ezenkívül 6 további Adrenalin növelő csúszda vár minket, de ha szeretjük a kevésbé félelmetes csúszdákat, akkor sem fogunk csalódni, hiszen abból is több mint elegendő áll rendelkezésre.

fotó: tripindicator.com

Itt találjuk továbbá a világ legnagyobb, 3,3 méter magas hullámok gerjesztésére is képes szórakoztató hullámmedencéjét és az ehhez tartozó hatalmas fehér homokos partot. A Siam Park évi 1,2 millió látogatója buja zöld növényzetben élvezheti az aquapark változatos programjait, ami természetesen a legkisebbekre is gondolt. A „Lost City” névre keresztelt 15 csúszdával rendelkező vízi vár tele van meglepetéssel és szórakozással, az előtte elterülő hatalmas medencében pedig akár egészen kis gyerekek is boldogan (és biztonságosan) játszhatnak. A napi belépőjegy a parkba 38 euro, de ha all inclusive ellátást szeretnénk, akkor válthatunk VIP belépőjegyet is 122 euroért.

- hirdetés -
fotó: Siam Park

Érdekesség, hogy a Siam Park rendelkezik a legtöbb thai stílusjegyeket viselő épülettel (25 db) Thaiföldön kívül. A park tervezője, Christoph Kiessling ehhez a Thai királyi család külön engedélyét kérte és ígéretet tett, hogy a királyi palota és a Buddha-szentélyek másolata nem kerül be a parkba.

Aqualandia Caribe Bay – Jesolo, Olaszország

fotó: Aqualandia Caribe Bay

Jesolo üdülőövezetében, Lido di Jesolo-ban kapott helyet Olaszország első számú vízi vidámparkja, a 80 000 m2-en elterülő Aqualandia Caribe Bay. Az igazi Karib-tengeri hangulatról hófehér homokos strand, pálmafák, azúrkék vízű medencék és autentikus napernyők gondoskodnak. Na és persze a kalózok, akik nélkül ma már nincs Karib-tengeri hangulat. Az Aqualandia büszkélkedhet a kontinens legmagasabb és leggyorsabb csúszdájával (Captain Spacemaker), amit akár egyszerre négyen is kipróbálhatunk és így elérhetjük a 100km/h-ás csúcssebességet is. Vagy ott a hatalmas ugrásokat kínáló Jungle Jump névre keresztelt csúszda, melyből hatalmas ugrásokkal szórakoztathatjuk magunkat és barátainkat egy-egy csúszás végén.

fotó: Aqualandia Caribe Bay

A jesoloi park ezen felül 8 további csúszdát és tucatnyi programot, egyéb vizes élményéket kínál, a gyerekeket változatos show-k, gyerekmedencék, csúszdák és animátor programok várják, de akár még minigolfozhatunk is, ha kedvünk tartja. A legnagyobb hőségben pedig ajánljuk a Battle Intrigo névre hallgató attrakciót, ahol vízágyúk segítségével próbálhatjuk meg bevenni az ugyancsak vízágyúkkal védett erődöt. Garantált a felfrissülés! Az Aqualandia Caribe Bay-t minden évben fejlesztik valami izgalmas újdonsággal. Az idei évben a Roatan nevű kalózos tematikájú sodró folyó kerül átadásra. Az egész napos belépő 30 euróba kerül.

Tropical Islands – Németország

fotó: Tropical Islands

60 kilométernyire Berlintől áll Európa, de talán az egész világ legkülönlegesebb vízi vidámparkja a legnagyobb beltéri vízi szórakoztató komplexum a kontinensen, a Tropical Islands. Az egykoron léghajó hangárként működő dóm 360 méter hosszú, 210 méter széles és 107 méter magas. A tervezők egy fantasztikus 8000 férőhelyes trópusi vízi világot álmodtak a hatalmas hangár belsejében. 50 000 trópusi növény kapott helyet a speciálisan átalakított napfényt átengedő tető alatt. A csúszdák használatához egy 28 méter magas tornyot kell megmásznunk, de megéri, hiszen akár 70 km/h sebességgel is száguldhatunk a Turbo Slide elnevezésű csúszdán, az aquapark 5 csúszdájának egyikén. Világszínvonalú szauna és spa részleg is elérhető a Dómban, így amíg a fiatalok csúszdáznak, addig a szülők, nagyszülők élvezhetik a kikapcsolódást és a feltöltődést. Amazonia néven néhány éve kibővítették a komplexumot egy 35 ezer négyzetméteres több medencés, sportpályákkal és napozó területekkel tarkított külső résszel. Itt kapott helyet a 250 méter hosszú vadvízi folyó, ami különleges élményt kínál a család bármely tagjának. Emellett számos további mobilház fejlesztés történt és van folyamatban még most is, hogy minél több embert tudjanak elszállásolni.

fotó: Tropical Islands

A Tropical Islands további érdekessége, hogy reggel 6 órától egészen éjfélig nyitva van a napi jeggyel rendelkezők számára, de ha szobát foglaltunk a Dóm belsejében helyet kapó hotelben(!), akkor éjjel-nappal korlátlanul használhatjuk a Dómon belüli szolgáltatásokat. A Tropical Islands-be 44 euróért válthatunk napijegyet.

Bankkártyával az aquaparkba?

Miért is ne? Az európai vízi vidámparkokat rengeteg turista keresi fel és nem éppen szerencsés a vizes közegben a készpénz használata vagy a fém visszajáróval történő bíbelődés. Szerencsére mára már szinte az összes nagyobb aquapark lehetővé teszi a bankkártyás fizetést, legyen szó a belépőjegy megváltásáról, a büfében történő fogyasztásról, vagy olyan extra szolgáltatások igénybevételéről, mint például a szaunaház, vagy masszázs. A legmodernebb aquaparkok RFID-val felszerelt csuklópántokat adnak, ami tulajdonképpen a belépő, és amivel a vízi vidámpark minden szolgáltatását használhatjuk. A napközben igénybe vett fizetős szolgáltatásokat egyszerűen a nap végén a bankkártyánkkal kiegyenlíthetjük.

Istralandia – Novigrád, Horvátország

fotó: Istralandia

Az Isztrián gyönyörű helyeken nyaralhatunk és élvezhetjük a hangulatos kisvárosok ódon utcáit és látnivalóit, de szerencsére nem kell messzire mennünk, ha élvezni szeretnénk a csúszdázás örömét is. Novigrad mellett, félórányi autóútra Poreč-től várja a látogatóit az Istralandia vízi vidámpark. Horvátország első aquaparkja 2014-ben nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt és modern csúszdáival és vízi élményeivel, valamint színvonalas szolgáltatásaival azonnal rabul ejtette az aquaparkok szerelmeseit.

fotó: Istralandia

A több mint 20, összesen 2000 méter hosszan kanyargó csúszda egyértelművé teszi, hogy ebben a víziparkban a csúszásé a főszerep. Minden korosztály megtalálja a hozzá illő, vérmérsékletének megfelelő csúszdát legyen szó 5-6 éves gyerkőcről, vagy 60+os nagyszülőről. De a medencékből sincs hiány: A 150 m2-es gyerekeknek készült ugrálómedencétől a másfél méteres hullámokat előállító hullámmedencén át egészen a hidromasszázs széles választékát felvonultató relax medencéig mindent megtalálunk. Ha pedig megéheznénk, akkor 8 bár és étterem közül válogathatunk, ahol a napernyők árnyékában fogyaszthatjuk a hűsítőnket és ebédünket. A szezonban minden nap reggel 10 és este 6 óra között nyitva tartó Istralandia-ba 30 euroért válthatunk napijegyet.

- hirdetés -

Adaland Water Park – Kuşadası, Törökország

fotó: Adaland Water Park

Az egyik legtöbb csúszdát kínáló és legjobb árú csúszdapark egész Európában. A törökországi Aydin városától 50 kilométerre nyugatra, közvetlenül az Égei-tenger partján helyezkedik el az Adaland Vízi vidámpark és delfinárium. 19 izgalmas csúszdát és féltucatnyi medencét kínál, köztük olyanokat, mint a 600 méter hosszú, kihívásokkal teli Rafting pálya, vagy a trópusi zátony, ahol lemerülhetünk egy „elsüllyedt város” romjaihoz. Emellett számos érdekes és szórakoztató program várja a gyerekeket, de a fiatal felnőttek is remekül mulathatnak akár a vízfüggönybe burkolódzó tánctéren. Az Adaland 1999-ben épült, és nem egy tematika köré húzták fel, mint a modernebb aquaparkokat. Ennek ellenére, Törökország legnépszerűbb vízi vidámparkja, köszönhető ez annak is, hogy nagyon jó ár/érték (24 euro a felnőtt belépőjegy) arányt képvisel és a csúszdák sokszínűsége egész napos izgalmas kikapcsolódást ígér; no és persze ott van a delfinárium is, ami a delfinshow-n kívül a delfinekkel való közös úszásra is alkalmat ad, amihez előzetes helyfoglalás szükséges.

fotó: Adaland Water Park

Copyright © 2019 Világutazó – Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.