Főoldal / Úticélok / Külföldön / Hajóút a Duna-deltához – Kék Duna Keringő Bécstől a Fekete-tengerig

Hajóút a Duna-deltához – Kék Duna Keringő Bécstől a Fekete-tengerig

Az elmúlt évek sikeres útjai után 2018-ban újra vízre szállunk és a Duna déli szakaszának festői tájaival ismerkedünk meg. A „VíziZene Grande” hajóutunk Bécstől Budapesten át Ausztriát, Szlovákiát, Magyarországot, Horvátországot, Szerbiát és Romániát érintve a Duna torkolatáig, a Fekete-tengerig tart. Magyar legendák, legendás magyarok nyomában indulunk, de továbbra is a zene marad a középpontban.

Az idei év hajóútját 3 részre osztottuk fel:

  1. „VíziZene Classico” Bécstől Budapestig- 2018. július 02-04.
  2. „Vízizene a legendák földjén” Budapesttől Bukarestig- 2018. július 04-10.
  3. „VíziZene Grande” Bécstől Bukarestig- 2018. július 02-10.

A 3 napos dunai programot -„VíziZene Classico” néven Bécstől Pozsonyon át Budapestig- azok részére állítottuk össze, akik még nem ismerik a folyami hajózást, de szívesen kipróbálnák.

A program a Liechtenstein-palota meglátogatásával kezdődik helyi idegenvezető kíséretével. A korai reneszánsztól a barokk fénykoráig a látogatók megtekinthetik többek között: Peter Paul Rubens, Rembrandt, Frans Hals és Raffaello alkotásait, valamint a Badminton cabinetet, a világ legértékesebb bútordarabját.
A zenei barangolás Bécs egyedülálló hangmúzeumában – az óvárosban fekvő, történelmi értékű Károly főherceg palotában folyatódik. A 5000 négyzetméternyi interaktív múzeumban a látogatók találkozhatnak a zene kiemelkedő mestereivel, megismerkedhetnek többféle hangszerrel, felfedezhetik a kortárs és az elektronikus zenét is. A bécsi program egy exkluzív „mini koncerttel” zárul.

Dunai hajóutunk élményeiről bővebben itt olvashatsz: Pozsony–BécsWachau–Linz-Passau

Bécsből Pozsony felé egy városnéző program keretén belül a klasszicista stílusban emelt Prímás-palota megtekintése vár ránk, magyar idegenvezetővel. Pozsony történelmi központjában található a Batthyány József bíboros megbízásából 1778-ban épült palota, melynek híres „Tükörterme” a magyar történelem egyik fordulópontjának helyszíne volt.

MS Amadeus Silver
Bármelyik Vízizene programot választod is 2018-ban, az biztos, hogy egy igazi úszó szállodára váltasz jegyet, ahol trendi dizájnnal, minőségi kiszolgálással és konyhával várnak. A prémium kategóriás MS Amadeus Silver folyami luxushajót a Lüftner Cruises üzemelteti.
A 2013-ban szolgálatba állított 135 méter hosszú hajón 78 kabin és 12 lakosztály található 3 fedélzeti szinten. A 16 négyzetméteres francia balkonos kabinok panorámaablakos kialakításának köszönhetően az ágyból is csodás látványban lehet része a vendégeknek. Az úszó szálloda fedélzetén 2 bár, panoráma étterem, napozó terasz, minigolf mellett, masszázs szalon, egy kisebb fitneszterem és fodrászat is várja a vendégeket. Kikötéskor az aktív utazóközönség számára akár kerékpározásra is van lehetpség fedélzeten tárolt kerékpárok segítségével. A hajóút során magyarul beszélő „cruise director” felel az utasok kényelméért, aki továbbá a zenés esti programok, élménybeszámolók és kvízjátékok lebonyolítását is végzi.

Ha nem csak ízelítőre vágyunk, hanem egy igazi, grandiózus folyami hajózásra, „Vízizene stílusban”, úgy vízre szállhatunk az Amadeus Silver fedélzetén a 9 napos, 1930 km hosszú „VíziZene Grande” elnevezésű utazásra is.

A „Vízizene Grande” a 3 napos „VíziZene Classico” útitervét követi az utazás elején, majd Budapestre érkezve az Amadeus Silver útnak indul dél felé, végig a Dunán, egészen a Fekete-tengerig.

Budapesten komolyzenei élményekkel gazdagított tárlatvezetésben lesz részünk a Duna partján elhelyezkedő MÜPA épületében. A program egy kellemes zenei ízelítővel záródik.

A majd 2000 kilométeres utazás során az első megállónk Valkóvár lesz, ami Eszéktől 36 km-re délkeletre a Duna jobb partján a Valkó-folyó dunai torkolatánál fekszik. A város ma Horvátország legnagyobb dunai kikötője. Fakultatív program keretében pedig ellátogathatunk a Dráva partján fekvő Eszékre, melyet kulturális és történelmi látnivalói tesznek fejelhetetlenné.

Tovább hajózva a következő napot Belgrádban, Szerbia fővárosában töltjük. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált várát és a belvárost idegenvezetővel is felfedezhetjük fakultatív program keretében, majd este egy kihagyhatatlan program vár ránk egy exkluzív koncert keretében a neves és elismert Belgrádi Filharmonikusok társaságában.

Másnap talán az utazás egyik legnagyobb szenzációja vár ránk, amikor is elérkezünk a 134 km hosszú lélegzetelállító Vaskapu-szoroshoz, a szerb-román folyami szurdokvölgyben, ahol egy egész napos hajózás keretében élvezhetjük a lenyűgöző természeti szépséget.

Tovább haladva a Fekete-tenger felé Gyurgyevó városába érünk, ami a Duna bal partján található. A szemközti oldalon Bulgária legfontosabb dunai kikötőjének otthont adó Rousse városát tekinthetjük meg egy vezetett fakultatív program keretében. A két települést és a két országot a Barátság híd köti össze. Ugyanitt lehetőségünk lesz megtekinteni a 15. századi, még ma is működő Bassarbovo-i sziklamonostort, ami egy igazán különleges időutazásra invitálja a látogatóit.

Az utazás fénypontja kétség kívül az 1991 óta az UNESCO Világörökség részét képező Duna torkolatvidéke, a Fekete-tenger határán. A 2850 km után a Duna itt három ágra szakad, létrehozva egy több ezer négyzetkilométernyi természetvédelmi területet gazdag növény- és állatvilággal. Egy különleges fakultatív program keretében lehetőségünk lesz egy kis hajóval közelről is megcsodálni ezt a természeti szépséget.

A Duna deltánál lassan véget ér a 9 napos hajózás, de a programok még nem, ugyanis Bukarestben még vár ránk egy városnéző program helyi idegenvezető kíséretével a turisztikailag fellendülő román fővárosban, ahol a megmentett óvárosi részek felfedezésén kívül egy ebédmeghívás keretében ismerhetjük meg a román konyha ízeit. Bukarestből repülőre szállunk és július 10-én érkezünk vissza Budapestre, vagy Bécsbe.

Természetesen idén is van lehetőség előfoglalásra: egészen december 24-ig kedvezményes áron válthatunk jegyeket a 2018-as 9 napos „Vízizene Grande” a 6 napos „VíziZene a legendák földjén”, valamint a 3 napos „Vízizene Classico” elnevezésű hajózásokra.

  • „VíziZene Classico” Bécstől Budapestig- 2018. július 02-04.
  • „Vízizene a legendák földjén” Budapesttől Bukarestig- 2018. július 04-10.
  • „ VíziZene Grande” Bécstől Bukarestig- 2018. július 02-10.
  • 5% előfoglalási kedvezmény december 24-ig vehető igénybe!
  • A részvételi díj a kabin típustól és a választott fakultatív programoktól függően változik, melyről az alábbi elérhetőségeken adunk további információt!

Érdeklődés és foglalás

Biczó Zoltán
Programfelelős
„VíziZene – Klasszikusok varázsa a vízen” powered by Ponders Travel Tel.: +36 30 265 45 22 / +36 96 826 824,
E-mail: info@vizizene.hu, web: www.vizizene.hu
Ponders Cruise &Travel LTD. 9 Coxs End, Over, Cambridge, CB24 5TY, UK

Akik lekésnek az előfoglalási kedvezményről azok pedig biztosak lehetnek benne, hogy a befizetett teljes áru jegyük egy része a Kantharoszi Alapítvány javát fogják szolgálni, és számos nemes, kitűzött célokra lesznek felajánlva, mivel a „VíziZene” elkötelezett a Kantharoszi Alapítvány támogatásában. Részletek