La Gacilly Badenben – Európa legnagyobb szabadtéri fotókiállítása csak egy karnyújtásnyira

La Gacilly, a Bretagne szívében, Franciaország legnyugatibb csücskében fekvő kisváros nem csak arról híres, hogy innen indult világhódító útjára a szépségápolási termékeiről ismert Yves Rocher, hanem arról is, hogy immár 15 éve itt rendezik meg Európa legnagyobb és leglátványosabb szabadtéri fotókiállítását. A kiállítást történetesen Jacques Rocher, az Yves Rocher márka mostani igazgatója és La Gacilly polgármestere hívta életre.

- hirdetés -

Mégis mit keresünk akkor Badenben, az osztrák császári nyaralóhelyen? A La Gacilly fotókiállítás itt is megtekinthető mostantól minden nyáron. Történt ugyanis, hogy 2017-ben Lois Lammerhuber badeni fotográfus (és mint a róla elnevezett kiadó tulajdonosa) meghívást kapott a La Gacilly fotókiállítás megnyitójára személyesen Jacque Rocher-től. Lammerhuber-t lenyűgözte a kiállítás kreatív és narratív ereje és rögtön arra gondolt, hogy mi lenne, ha ezeket a képeket Badenben is kiállítanák. Azonos koncepcióval, pontosan úgy, ahogyan azt Franciaországban látta. Az ötletet nem csak a fotókiállítást életre hívó Jacques Rocher fogadta nagy lelkesedéssel, hanem Baden városának polgármestere, Stefan Szirucsek is, akit egyszerre elbűvölt és meg is győzött az ötlet.

A badeni La Gacilly fotókiállítás weboldalán további információk olvashatók a kiállításról

A La Gacilly szabadtéri fotókiállításon minden évben több mint 2000 fénykép kerül kiállításra. A 2017-es franciaországi fesztivál képei közel 4 hónapig 2018. június 8-tól 2018. szeptember 30-ig láthatóak Badenben. „I love Africa” azaz „szeretem Afrikát”; ezt a szlogent választották a Badenben idén látható kiállítás mottójának, ami nem véletlen, hiszen minden egyes kép vagy Afrikában készült, vagy afrikai/afroamerikai embereket ábrázol. A kiállítás különlegessége, hogy a fotók Baden utcáin, terein és parkjaiban kerültek kiállításra. A városban járva a legkülönbözőbb helyeken tűnnek fel az akár 100 m2-es méretben kiállított remekművek. Minden tér, utca vagy a csodás badeni parkok egy része egy-egy fotográfus galériájának adnak otthont. A (neves és díjnyertes) fotográfusok sorozatai különböző koncepciók mentén haladnak; az állatok emberi arcának bemutatása, a veszélyeztetett fajok sokszínűsége, az orrvadászok kegyetlensége, vagy éppen a mindennapi élet nehézségei. Így látták ők akkor és ott Afrikát, a kontinenst és az ott élő embereket. Szavak helyett beszéljenek a képek erről a nem mindennapi kiállításról.

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

A La Gacilly fotókiállításon Badenben a Niederösterreich-Werbung meghívásából vettünk részt.

- hirdetés -

Copyright © 2018 Világutazó – Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll írásbeli engedély nélküli felhasználásik, publikálásuk tilos.