Áprilisban ismét Magyarországra érkezik a Banff Hegyifilm Fesztivál

Egy sziklamászó, aki műlábbal is könnyedén hódít meg olyan helyeket (hegyeket), amiknek ép emberek is ritkán vágnak neki. A világ legvagányabb 12 évese akinek a extrém síelők után hamarosan az egész világ megtanulja a nevét. Apa és lánya 5 hónapos elképesztő kalandja a kanadai vadonban. Csak néhány a 2019-es Banff Hegyifilm Fesztivál filmjeinek főszereplői közül. Áprilisban ismét Magyarországra érkezik a Banff Hegyifilm Fesztivál világkörüli filmturnéja!

A Banff Centre Mountain Film Festival a világ legnagyobb és egyben legrangosabb hegyifilm fesztiválja. Az 1976 óta a kanadai Banff városában megrendezett fesztiválon minden évben a világ legjobb kalandsport filmjeit mutatják be. Az őszi kanadai bemutatókat követően a legjobb filmek útnak indulnak, hogy meghódítsák a nemzetközi közönséget is. Idén több mint 40 országban, 550 helyszínen láthatjuk a mozivásznon a fesztivál legjobb extrém- és kalandsport filmjeit.

Inspirálódj! Áprilisban ismét Banff Hegyifilm Fesztivál! 180 percnyi székbe szögező látvány és izgalom a mozivásznon 3 estén keresztül Budapesten, a Corvinban! Bővebb információ www.banff.hu és jegyvásárlás

A 2019-es világkörüli filmturné igazi csemegéket kínál: egzotikus tájak, távoli kultúrák, adrenalinban dús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai! A kanadai fesztiválra benevezett 400 film legjobbjai kerültek be a Banff Hegyifilm Fesztivál budapesti műsorába – díjnyertes alkotások és közönség kedvencek egyaránt. A hegyisportok széles palettáját felvonultató, 180 perces Banff vetítések szórakoztató programot kínálnak a megszállott kalandorok és a nagyközönség számára is.

- hirdetés -

A SURFACE festői tájra kalauzol el minket: Ben Thouard szörfös valami egészen egyedit szeretne létrehozni a szörf-fotózás világában, Tahiti kristálytiszta hullámai között.

Fotó: Greg Gyselinck

Az RJ RIPPER-ben Rajesh Magar hegyikerékpárost követhetjük Nepál fővárosának kaotikus utcáiról a Himalája csodás lejtőire. Bravúros operatőri munkával készült felvételek, lélegzetelállító természeti szépség és misztikus keleti kultúra. A kaland nem csak életforma, hanem művészet – legalábbis a filmkészítő szerint.

Fotó: RJ Ripper film

- hirdetés -

A két jóbarát, Max és Jochen nagyot álmodott. Németországból egészen a Földközi-tengerig biciklizett, út közben pedig besíelte a legszebb hegyeket. Az érintetlen lejtőket keresték, melyek igazi kihívást jelentenek a szabadsízés szerelmeseinek. Ráadásul motorizált jármű nélkül utaztak. Hol a sílécet csatolták fel a biciklire, hol pedig a biciklit a hátukra. 5 hét, 1 800 km és körülbelül 35 000 függőleges méter az Alpokban: ICE & PALMS!

Fotó: Max Kroneck

Craig DeMartino sziklamászó 2002-ben 30 métert zuhant. Elveszítette a jobb lábát és megsérült a gerince, mégis pokolian keményen tolja, elég csak annyit mondani, hogy ő volt az első fogyatékkal élő, aki megmászta az El Capitant, ráadásul 24 órán belül! A legnagyobb szenzáció azonban az, ahogyan nap mint nap él. A hegymászó világ legendás alakjával az inspiráló CRAIGS REACTION című portréfilmben ismerkedhetünk meg.

- hirdetés -

A 11 éves Kai Jonest nem engedik be egyedül a moziba egy 12-es karikás filmre, sőt egy szendvicset sem rendelhet magának egy bárban. De a hegyekben nem számít hány éves vagy! Kai tovább halad az úton, amit az elődei sítalpai vájtak a hóban…csak épp megfűszerezi azt némi szaltóval és trükkel a havas sziklákon: FAR OUT: KAI JONES.

Fotó: Alegre Jackson

Vajon mit választ az egyszeri hegyikerékpáros ha a lehetőségek száma szinte végtelen? Kiderül a Banff program második részének felpörgető filmjében: CHOICES.

Fotó: Caleb Weaver

- hirdetés -

A világhírű snowboardos, Jeremy Jones ízekre szedi élete nagy szenvedélyét, amit ő csak úgy emleget: „A Siklás” a látvánnyal gazdagon megspékelt LIFE OF GLIDE című portréfilmben.

Fotó: Jeremy Jones

Három belga, a világ legjobb és legviccesebb sziklamászója arra készül, hogy szabad stílusban meghódítson egy 1 200 méteres sziklafalat a Torre Central keleti oldalán, a kegyetlen időjárásáról hírhedt Patagónia egyik legnehezebb útját. Nem mindennapi teljesítményük kulisszatitkaiba pillanthatunk be a NOTES FROM THE WALL című lebilincselő történetben.

Fotó: Sean Villanueva

Az idei Banff a kanadai fesztivál közönségdíjas filmjével zárul, melyben anya és lánya nekivágnak a kanadai vadonnak. A 2 300 kilométeres út minden szempontból nagy kihívás, 5 hónap a zord télben. A  dokumentumfilm a kendőzetlen igazságot mutatja be: a mélypontokat és az öröm pillanatait, a testi és lelki megpróbáltatásokat és a felhőtlenül boldog perceket.  A THIS MOUNTAIN LIFE: COAST RANGE TRAVERSE SEGMENT megérdemli, hogy a lehető legnagyobb vásznon nézzük végig. A filmalkotás igazi szerelmes levél a természethez.

- hirdetés -

Inspirálódj! Áprilisban ismét Banff Hegyifilm Fesztivál! 180 percnyi székbe szögező látvány és izgalom a mozivásznon 3 estén keresztül Budapesten, a Corvinban! Bővebb információ www.banff.hu és jegyvásárlás.

Banff Hegyifilm Fesztivál Budapest – 2019

- hirdetés -

A poszt megjelenését a Banff Hegyifilm Fesztivál magyarországi szervezője a Pachamama Expeditions támogatta.

- hirdetés -
277,003RajongókTetszik
6,954KövetőkKövetés
280KövetőkKövetés
32FeliratkozókFeliratkozás