More
  - hirdetés -

  Mit csinál 130 digitális nomád egy óceánjárón? – Utazás a Nomad Cruise fedélzetén

  Az internet korában egyre többeknek adatik meg a lehetőség, hogy mindössze egy laptoppal és internetkapcsolattal, világjárás közben még pénzt is keressenek. Ők a digitális nomádok! Évente kétszer a digitális nomádok áthajózzák az Atlanti-óceánt a “Nomad Cruise” fedélzetén, hogy tapasztalatot cseréljenek és kapcsolatokat építsenek.

  cof

  - hirdetés -

  Mi az a Nomad Cruise?

  2017 májusban negyedik alkalommal került megrendezésre a Nomad Cruise, ahol 130 fiatal hajózott együtt Kolumbiából Portugáliába. A Nomad Cruise egy 2 hetes utazás keresztül az Atlanti-óceánon, ahol fiatal vállalkozók, távmunkások, “digitális nomádok” találkoznak évente kétszer, hogy tapasztalatot cseréljenek, kapcsolatokat építsenek, és segítsék, támogassák egymás munkáját. Egy hajóút, egy közösség, egy konferencia és szórakozás egyben. A résztvevők 25 országból érkeztek, többen az elmúlt 3-6 hónapot végig utazták Dél-Amerikában, és ezzel a hajóval utaznak haza Európába. A legfőbb közös pont a résztvevőkben a nyitottság, a szabadságvágy, és a helyfüggetlen életforma. Van köztük író, zeneszerző, nemzetközi DJ, e-kereskedelmi szakértő, life coach, angol- és német tanárok, világutazók és bloggerek.

  cof

  Milyen egy tipikus nap a hajón?

  Bőséges svédasztalos reggeli után 2 x 1 órás előadással telik a délelőtt a legkülönbözőbb témákban, délután pedig műhelymunka, közös ötletelések, szabadon választott és szervezett programokkal folytatódik a nap. A szakmai rész után többen sportolni indulnak, mások pedig a medencében beszélgetnek, és néhány koktél kíséretében élvezik a naplementét. Az este természetesen a szórakozásé, a 4 fogásos vacsora után színházi előadások, tehetségkutató show, karaoke bár, és diszkó minden nap hajnal 4-ig.

  cof

  A kaland május 11-én kezdődött Cartagena-ban, Kolumbiában. A korábbi rossz hírnév ellenére Kolumbia ma az egyik legbiztonságosabb ország Dél-Amerikában. Az ország mottója, hogy “A legnagyobb kockázat az, hogy ott akarsz maradni…”. Az út során a hajó 3 szigeten köt ki, St. Maartin, Antigua és Madeira.

  cof

  - hirdetés -
  A tengeren töltött napok során az előadások, és találkozók 1-1 téma köré épültek:
  » Lehetőségek a digitális világban
  » Inspiráció
  » Kommunikáció
  » Márkaépítés
  » IT & Web
  » Közösségi média
  » Marketing
  » Pénzügyek
  » Nomád élet

  sdr

  Mennyiben kerül az utazás a Nomad Cruise-on?

  A 15 napos program teljes ellátással 750-950 EUR között mozgott a kabin típusától függően. Az ár nem tartalmazza az utazást Kolumbiába, azt mindenkinek egyénileg kellett megoldani (egyes Skandináv országokból már 200 EUR-tól el lehet jutni Kolumbiába).

  cof

  Mi lesz a következő útja a Nomad Cruise-nak?

  Kanári szigetekről Panamába, 2017 szeptemberében.

  cof

  Hol és hogyan tudok jelentkezni a Nomad Cruise-ra?

  Jelentkezni egy kb. 20 kérdéses kérdőív kitöltésével lehet. Itt a személyes adatokon túl főképp arra kíváncsiak a szervezők, hogy mi a motiváció, amiért valaki ezt a kalandot választja, mivel foglalkozik jelenleg, milyen projekteken dolgozik, és mennyit utazik évente.

  sdr

  A cikk szerzője, Zoltán idén év elején szakított az alkalmazotti léttel, és saját online vállalkozásokba kezdett. Eldöntötte, hogy ezt az évet végigutazza, és leteszi a záróvizsgát a helyfüggetlen életmódból. A cikk a 14. emeleti panoráma bárban íródott, mielőtt a hajó kikötött Madeirán.. Az út fő célja a kapcsolatépítés, a tanulás, valamint a komfortzónából (alkalmazotti lét) való kilépés volt, nem mellesleg pedig, néhány exkluzív helyszínre eljutni egy óceánjáróval megfizethető áron. Zolit itt követhetitek: www.zoltandallos.com
  Copyright © 2017 Dallos Zoltán. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.
  - hirdetés -