More
  - hirdetés -

  Élet a Seychelle – szigeteken

  Lehet, hogy páran még emlékeztek a Világutazó blogon megjelent írásunkra, mely arról a 3 hétről szólt, melyet 2012-ben töltöttünk el az Indiai-óceán paradicsomi szigetein. Már akkor a szívünkben dübörgött a visszatérés vágya, amikor repülőnk épp csak elemelkedett a földtől Mahe szigetén. Nem tudtuk még hogyan és milyen formában térünk vissza, egyáltalán mikor lesz rá lehetőségünk legközelebb, de egy percig sem adtuk fel az elhatározásunkat.

  - hirdetés -

  Hosszas keresgélés után az a megtiszteltetés és szerencse ért bennünket, hogy 2015 márciusától a Nature Seychelles természetvédelmi munkáját segíthetjük, mint első magyar önkéntesek; közel két és fél hónapon keresztül.

  Seychelles_tengerpart

  Egy apró, alig 27 hektáros lakatlan sziget lesz az otthonunk, annak minden előnyével és kihívásával egyszerre. A Praslin szigetétől 2 km-re fekvő apró kis ékszerdobozt Cousin- szigetének hívják és csak azon 6-7 ember él a szigeten, akik a sziget természetvédelmi munkáját látják el. Évente közel 10.000 turista látogatja meg a szigetet, szervezett formában. Cousin csak hétköznapokon látogatható, a túrák reggel 10-kor indulnak és délig tartanak.

  - hirdetés -

  Seychelles_elovilag

  A sziget biodiverzitása teljesen lenyűgöző, különféle tengeri és szárazföldi madaraknak és teknősöknek nyújt biztonságos fészkelési lehetőséget. Élővilága tudósok és kutatók állandó ellenőrzése alatt áll. Folyamatosan szemmel tartják a madarak és a teknősök aktuális létszámát, amihez önkéntes munkaerő segítségét igénylik egész éves szinten. Ebben szeretnénk mi is segédkezni ott tartózkodásunk alatt.

  Seychelles_onketesek

  Úgy gondoltuk, hogy – a várhatóan nem mindennapi- élményeinket szeretnénk Veletek is megosztani egy falatnyi napsütéssel, hófehér homokkal és a kék összes színében játszó óceánnal fűszerezve. Mindennapjainkat egy blogon keresztül mutatjuk be Nektek, egyenesen a vadregényes szépségű Indiai-óceán közepéről. Blogunk elérhetősége a http://cousin-island.blogspot.hu/; illetve like-olhatjátok blogunk Facebook oldalát is https://www.facebook.com/volunteeronseychelles , amire rendszeresen kikerülnek majd új bejegyzéseink linkjei, így biztosan nem maradtok le róla!

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,190FansLike
  6,939FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -