More
  - hirdetés -

  Surfing the planet – egy fiatal pár világkörüli történetei


  - hirdetés -

  „Ha nem tudod, hová tartasz, nagyon figyelmesen kell navigálnod, különben sosem jutsz oda.”

  Faludy György

  Főszereplőink

  - hirdetés -

  Gábornak és olasz menyasszonyának, Rachelének gondolatai hosszú ideje egy nagy utazás körül forogtak. Akár dolgoztak vagy sportoltak, akár egyedül vagy a barátaik között töltötték az idejüket, mindegy volt: ez az apró közös gondolat mindig ott motoszkált bennük tudat alatt. Ráadásul mindketten közel egy évtizede külföldre költöztek, távol a családtól, a rögöktől és kötöttségektől. Ennek az évtizednek nagy részét abban a Barcelonában töltötték, amelynek levegője fülledt, a közege pedig inspiráló. Ott, ahol egymást is megismerték! Hamar kiderült, hogy sok minden más mellett ez a közös vágy is összeköti őket, és együtt végre megvalósíthatják a régóta dédelgetett álmukat.

  Gábor és Rachele a hátizsákkal Thaiföldön
  Gábor és Rachele a hátizsákkal Thaiföldön

  Vágyak, tervek, valóságok

  Iguazú-vízesés Argentína-Brazília
  Iguazú-vízesés, Argentína-Brazília

  Két éve ahelyett, hogy autóba vagy lakásba fektették volna az évek során megspórolt pénzüket, a hátukra vették a hátizsákot és egy másfél évig tartó utazásra indultak.Az utazás megtervezése közel egy évig tartott, rengeteg útikönyvet és blogot átrágtak, míg ki nem választották azokat az országokat, amelyeket mindenképpen meg szeretnének látogatni. A vágyaik mellett persze racionális anyagi szempontokat is mérlegelni kellett az útvonal megtervezése során.Az utazást Dél-Amerikában kezdték, ahonnan Új-Zélandon át Ausztrália felé folytatták útjukat, majd hosszabb időt Ázsiában töltve tértek haza, összesen 17 országot érintve. Szó szerint megkerülték a Földet!Egy hajdanán motoszkáló gondolat vált egyszerre valósággá így.

  Távol az otthontól, de közel önmagukhoz

  A világkörüli útjuk három nagyobb egységre osztható fel, amelyek mindegyike nagyon különleges élményeket tartogatott.
  Dél-Amerikában a csodálatos természeti látnivalók mellett igazán otthon érezték magukat a spanyol nyelv mindennapi használata miatt. Könnyű volt a helyiekkel ismerkedni, letérni a kitaposott útról; a nyelvtudás mindig biztonságot nyújtott. Legtöbbször barátoknál vagy barátok barátainál szállásolták el magukat. A legnagyobb élmények között az amazóniai esőerdőben való kempingezést vagy éppen a perui kecsua indiánok között eltöltött napokat említenék. Már persze ha választaniuk kellene!

  A perui kecsuák között
  A perui kecsuák között

  - hirdetés -

  Ausztráliában és Új-Zélandon egy furgon volt az utazó otthonuk. Hatalmas élményt nyújtott az így megteremtett szabadság! Csodás dolog senkitől nem zavartatva erdő mélyén, tisztásokon vagy éppen közvetlenül a tengerparton tölteni az éjszakákat! Új-Zéland a gyönyörű tájai, míg Ausztrália az elképesztően gazdag és egyedi élővilága miatt maradt felejthetetlen.

  Furgonnal Ausztráliában
  Furgonnal Ausztráliában

  A leghosszabb időt Délkelet-Ázsiában töltötték, amelynek különleges, az európaitól alapjaiban eltérő világa teljesen elkápráztatta őket. Miközben Thaiföld, Laosz, Burma, Kambodzsa, Indonézia, a Fülöp-szigetek vagy éppen Malajzia földjén utaztak, a meseszép tájak mellett a helyiek kedvessége bilincselte le őket leginkább. Mindezért cserébe ők is szerettek volna hagyni valamit magukból ezeken a helyeken, ezért jutott eszükbe az „utazó karkötő” gondolata. Saját készítésű fonalkarkötőket ajándékoztak a helyi gyerekeknek, akiknek mosolyát az utazás legszebb emlékei között őrzik.

   Burmai gyerekekkel
  Burmai gyerekekkel

  - hirdetés -

  Az élmények arra valók, hogy megosszák őket

  Az utazásról a www.facebook.com/surfingtheplanet oldalon, illetve a www.surfingtheplanet.com blogon számolnak be az érdeklődőknek. Bár a világkörüli útnak egyelőre vége, de rengeteg még nem publikált anyag és fénykép várja az arra kíváncsiakat.

  Mount Cook Új-Zéland
  Mount Cook, Új-Zéland

  Habár Gáborék ismét Spanyolországban élnek, állításuk szerint ez az utazás örökre megváltoztatta az életüket. A világ megismerése közben pedig magukat és egymást is sokkal jobban megismerték.

  A blog bejegyzései és fényképei, játékai és élményei nem csak a családnak és a barátoknak szólnak. Izgalmas utazásra invitálnak mindenkit! Vajon hamarosan ismét újrakelnek? Kövessétek őket, tartsatok velük! Megéri…

  - hirdetés -
  - hirdetés -