More
  - hirdetés -

  2020 legizgalmasabb úti céljai

  A Lonely Planet felfedte 2020 legjobb úti céljait, így lelkesen böngészhetjük a térképet és a repjegyeket. Minden évben nagy várakozás előzi meg a legjobb úti célok megjelenését, melyet a Lonely Planet írói és bloggerei állítanak össze Top 10-es listákba csoportosítva őket.

  - hirdetés -

  Bhután, a Himalája keleti részén legyőzve Angliát, került a világ legizgalmasabb országait felvonultató lista élére. Ennek az egyik fő oka, hogy a világ egyetlen széndioxid-negatív országa, és a királyság 2020-ra várhatóan a világ első teljesen organikus nemzete lesz. Bhutánban a turistáknak belépődíjat kell fizetni a hegyi túraösvények végigjárásáért, melyet teljes egészében a természeti környezet megóvására fordítanak. Anglia a második helyet hódította meg az „England Coast Path” révén, amely a világ leghosszabb tengerparti útja és 2020-ra tervezik a befejezését.

  10 legjobb ország 2020-ban:

  1. Bhután
  2. Anglia
  3. Észak- Macedónia
  4. Aruba
  5. Szváziföld
  6. Costa Rica
  7. Hollandia
  8. Libéria
  9. Marokkó
  10. Uruguay

  A legjobb városok versenyében az ausztriai Salzburg nyerte el az első helyet. Ez egy fontos év lesz Salzburgnak, hiszen 100. évfordulóját ünnepli a nemzetközileg elismert zenei és dráma fesztiválja.

  - hirdetés -

  10 legjobb város 2020-ban:

  1. Salzburg, Ausztria
  2. Washington DC, USA
  3. Kairo, Egyiptom
  4. Galway, Írország
  5. Bonn, Németország
  6. La Paz, Bolívia
  7. Kochi, India
  8. Vancouver, Kanada
  9. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
  10. Denver, USA

  A legköltséghatékonyabb desztinációk között az indonéziai Kelet-Nusa Tenggara vitte el pálmát, mint a régió egyik legkevésbé ismert búvárparadicsoma. Budapest pedig a második helyet szerezte meg, mint a legjobban megfizethető európai város, így 2019 legjobb európai úti célja után ismét bekerült fővárosunk a nemzetközi utazók látóterébe.

  10 legköltséghatékonyabb desztináció utazóknak:

  1. Kelet-Nusa Tenggara, Indonézia
  2. Budapest, Magyarország
  3. Madhya Pradesh, India
  4. Buffalo, NY, Amerika
  5. Azerbajdzsán
  6. Szerbia
  7. Tunézia
  8. Cape Winelands, Dél-Afrika
  9. Athén, Görögország
  10. Zanzibár, Tanzánia

  A Lonely Planet kiadta  a 10 legjobb régió listáját is, ahol a közép-ázsiai Selyemút áll az első helyen. A Selyemút Kelet- és délkelet Ázsián, az Arab-félszigeten, Észak-Afrikán és Dél-Európán át fut. A vízum, az infrastrukturális és közlekedési fejlesztések hatására sokkal könnyebben elérhető lett a világ minden részéről.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  274,514FansLike
  6,903FollowersFollow
  282FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -