- hirdetés -

2019-ben Budapest Európa legjobb úti célja

Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja díjat 2019-ben az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet közönségszavazásán.

- hirdetés -
Budapest 62 128 szavazattal végzett az 1. helyen, még egyik korábbi díjnyertes európai úti cél sem részesült ilyen nemzetközi támogatásban. A Budapestre leadott szavazatok 77%-a Magyarországon kívüli országból származik, főként az USA-ból, Egyesült Királyságból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

A város lenyűgöző, gazdag építészeti és történelmi örökséggel büszkélkedhet: a kultúra, a virágzó gasztronómia,  a termálvizek és a világörökségi látnivalók páratlan kombinációját nyújtja. A Duna gyöngyszeme nemcsak a legjobb európai úti cél, hanem a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városa. Budapest Párizs eleganciáját, Bécs építészeti örökségét, Porto varázsát és Stockholm nyugodt életmódját kínálja.

– olvasható European Best Destination honlapján.

Az eredményt szinte minden fontosabb nemzetközi sajtóorgánum közzéteszi és persze hatalmas visszhangja lesz a social media felületeken is így több száz millió olvasóhoz jut majd el a hír. Ennek eredményeként a győztes városokba akár 10-25 százalékkal is több látogató várható az adott évben. Budapest egy egész évre szóló promócióban részesül a European Best Destinations weboldalon és egy éven keresztül használhatja a “legjobb európai úti cél” címet és logót.

Európa legjobb úti céljának Top 10-es listája 2019-ben:

- hirdetés -

1. Budapest, Magyarország
2. Braga, Portugália
3. Monte Isola, Olaszország
4. Metz, Franciaország
5. Poznan, Lengyelország
6. Malaga, Spanyolország
7. Genf, Svájc
8. Cavtat, Horvátország
9. Pozsony, Szlovákia
10. Sainte-Maxime, Franciaország

- hirdetés -
276,230FansLike
6,961FollowersFollow
282FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -