More
  - hirdetés -

  2019-ben Budapest Európa legjobb úti célja

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja díjat 2019-ben az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet közönségszavazásán.

  - hirdetés -
  Budapest 62 128 szavazattal végzett az 1. helyen, még egyik korábbi díjnyertes európai úti cél sem részesült ilyen nemzetközi támogatásban. A Budapestre leadott szavazatok 77%-a Magyarországon kívüli országból származik, főként az USA-ból, Egyesült Királyságból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból.

  A város lenyűgöző, gazdag építészeti és történelmi örökséggel büszkélkedhet: a kultúra, a virágzó gasztronómia,  a termálvizek és a világörökségi látnivalók páratlan kombinációját nyújtja. A Duna gyöngyszeme nemcsak a legjobb európai úti cél, hanem a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városa. Budapest Párizs eleganciáját, Bécs építészeti örökségét, Porto varázsát és Stockholm nyugodt életmódját kínálja.

  – olvasható European Best Destination honlapján.

  Az eredményt szinte minden fontosabb nemzetközi sajtóorgánum közzéteszi és persze hatalmas visszhangja lesz a social media felületeken is így több száz millió olvasóhoz jut majd el a hír. Ennek eredményeként a győztes városokba akár 10-25 százalékkal is több látogató várható az adott évben. Budapest egy egész évre szóló promócióban részesül a European Best Destinations weboldalon és egy éven keresztül használhatja a “legjobb európai úti cél” címet és logót.

  Európa legjobb úti céljának Top 10-es listája 2019-ben:

  - hirdetés -

  1. Budapest, Magyarország
  2. Braga, Portugália
  3. Monte Isola, Olaszország
  4. Metz, Franciaország
  5. Poznan, Lengyelország
  6. Malaga, Spanyolország
  7. Genf, Svájc
  8. Cavtat, Horvátország
  9. Pozsony, Szlovákia
  10. Sainte-Maxime, Franciaország

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,417FansLike
  6,940FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe