A Louvre különleges papírból készült alkotását egyetlen nap alatt tönkretették a látogatók

A Louvre alkotásai nem sokszor esnek áldozatul a látogatók taposásának, de a legújabb, különleges papír alapú alkotás kérész életűnek bizonyult. A rendkívüli kollázs a Louvre híres üveg piramisának 30. évfordulójára készült.

Az egész teret betöltő remekmű – egy bizonyos szögből – olyan optikai illúziót kelt, mintha az elsüllyedt üvegpiramis hatalmas fehér kőtömbök közül emelkedne ki.

A szombaton átadott alkotás létrehozásában közel 400 önkéntes segített, a 2000 papírlapból álló felületet mindössze egyetlen nap leforgása alatt cafatokra szaggatták a rajta járó-kelő turisták. Bár az alkotót nem érte váratlanul, hogy műve mindössze egyetlen napig őrizte meg szépségét, a művészeti közösség tagjai nehezményezték, hogy az installáció nagy mennyiségű szemetet termel.

Ezt már olvastad? – Franciaország a világ legkedveltebb utazási célpontja 2019-ben is számos meglepetéssel vár

Az alkotó úgy nyilatkozott különleges kreációjának rövid életéről, hogy „A képek, mint az élet maga, múlandó. Amikor elkészül a mű, saját életét kezdi élni. A nap kiszárítja a leheletnyi ragasztót, az emberek minden egyes lépéssel darabokra szaggatják a törékeny papírt. A folyamat részei voltak az önkéntesek, a látogatók és szuvenírre vadászók is.

A muralista “JR” munkája a párizsi Louvre előtt

- hirdetés -

A Louvre folyamatosan nagy tömegeket vonz, 2018-ban több mint 10 millióan látogatták meg. A múzeum életében rekordnak számít ez a kiemelkedően magas látogatószám. A Louvre igazgatója, Jean-Luc Martinez szerint ez többek között Párizs nemzetközi turizmusának helyreállásának köszönhető, amely közel 30%-ot esett a 2018-at megelőző években a terrorcselekmények hatására. A látogatószám befogadóképességének növelése érdekében új csomagmegőrzőket és jegyirodákat építettek, valamint külön fogadóhelyiséget alakítottak ki a csoportokkal érkezők számára a Louvre épület komplexumán belül.

- hirdetés -
276,863RajongókTetszik
6,770KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
24FeliratkozókFeliratkozás