Gozo titkos látnivalói

Gozo szigetének leghíresebb látványossága kétség kívül – a néhány éve leomlott ikonikus tengerparti sziklaboltív – az Azúr Ablak volt. Ám a sziget ezen túl is számos elképesztő természeti látványosságot tartogat, így Málta titkos látnivalóinak felfedezése után most Gozo szigetére látogatunk.

A belső tenger – Inland Sea

Az Azúr Ablak elpusztulásával kicsit elnéptelenedett ez a partvidék Gozo szigetének nyugati részén, de még így is található pár felfedezni való helyszín Dwejra-nál. Ilyen például a Fungus Rock környéke, illetve a belső tenger, amire a környező hegyekről fantasztikus kilátás nyílik

Szeretsz UTAZNI? Új helyeket FELFEDEZNI? A PILLANATOKAT fényképezőgéppel MEGÖRÖKÍTENI? Akkor ezt a túrát neked találtuk ki! FOTÓSTÚRA MÁLTÁN!
Mi már tudjuk, mit csinálsz május 20.-27. között!
További részletek az esemény Facebook-oldalán illetve bővebb információk a weboldalonregisztráció után kaphatóak. (Pontos programleírás, költségek)

- hirdetés -

Ghasri Valley – Wied Il-Mielah

Gozo sziget északi partvidéke egy csoda! Rengeteg eldugott természeti helyszín található itt, ezek közül az első, egy fjord szerű képződmény, a Wied Il-Ghasri. Igen közel fekszik a híres gozói sólepárlókhoz, mégis kevesen tudják, hogy mi található mellette. A lejutás nem bonyolult, lépcsők vezetnek le ehhez a csodálatos völgyhöz, ahol a víz valami mesés.

Ha még bírjuk szusszal, akkor a Ghasri Valley mellett nem sokkal található a kicsi Azure Window. Mint tudjuk, a nagy Azúr Ablak pár éve beleszakadt a tengerbe egy hatalmas viharban, így elvesztett Málta egy igazi turista szenzációt. Szerencsére északon a Wied Il-Mielah megtalálható a maga kb 30m magasságával, ami azért nem is olyan kicsi. Fentről minden további nélkül meg tudjátok tekinteni, viszont a levezető útnál vasrácsok fogadnak minket (már akit 😉 )

A teteje egyelőre biztonságosnak tekinthető, de amennyiben tiltást találunk bárhol, illik komolyan venni!

- hirdetés -

Fontana- A szent Forrás

Xlendi Bay felé az úton még Fontana városrészben a Ghajn nevű buszmegálló mellett található ez a forrás, ahol felfrissülhetünk, és egy kicsit körbenézhetünk. Sokan egyszerűen elhaladnak mellette, pedig megéri, hogy egy kicsit megpihenjünk itt. Ha leérünk a Xlendi öbölbe, de kicsit csendesebb helyet szeretnénk magunknak találni, akkor nézzetek el a Xlendi toronyhoz, illetve az alá, ahol az egész partszakasz mesebeli és nem is zsúfolt emberekkel.

Mgarr Ix-Xini völgy

Nem véletlen, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt ezen a helyszínen forgatták le közös filmüket a By the sea-t. Eldugott öböl, fantasztikus látképekkel, és egy völgy amit érdemes bejárni a végéig, egészen a Pumping Station-ig. Már a lejutás is magával ragadó az öbölbe, hiszen nagyon szűk út vezet le hosszan a völgy szikláinak tetején, lejutva az öbölbe pedig nyakon önt minket a romantika.
Copyright © 2019  Gregory Iron Photography. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll,  írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

- hirdetés -
- hirdetés -
277,186RajongókTetszik
6,949KövetőkKövetés
279KövetőkKövetés
31FeliratkozókFeliratkozás