More
  - hirdetés -

  Paradicsomi kempingek Krk szigetén

  5 napot töltöttem Horvátország legjobb kempingjeiben, és már ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megállapítsam: 1. kempingezni népszerűbb, mint valaha és 2. én is újra vissza akarok jönni, hogy a páratlan kilátásban gyönyörködve mosogathassak. Megőrültem? Nem hinném.

  - hirdetés -

  Sosem voltam nagy kempinges, nem is igazán szeretek sátrazni. Ha lehet, mindig inkább az apartmanokat vagy a szállodákat részesítem előnyben, mert szeretem a kényelmet, de be kell vallanom, hogy irigykedve néztem a tengerpart melletti parcellákon sütkérező törzskempingeseket, akik már június elején elfoglalták a jól bejáratott helyeiket. A horvátországi Krk szigetén járunk a Camping Krk-ben, ami mindössze 3 kilométerre fekszik Krk óvárosától keletre, közvetlenül a kavicsos-sziklás tengerparton.

  Krk_camping_strand_1

  A bejáratnál sorompó és őr fogad minket, az idei évtől 5 csillagos kempingnek számító Krk-i létesítménybe nem lehet csak úgy behajtani. 5 csillagos kemping? Ahogy tovább mentünk az úton értelmet nyert a szállodáknál már megismert besorolási szint. A parkolóig vezető úton bármerre is néztünk rendezett virágágyások, frissen nyírt fű, napvitorlával védett bár, és az Adria kristálytiszta vize köszöntött minket.

  - hirdetés -

  Krk_camping_parti_bar

  Camping Ježevac, Camping Krk, Camping Bunculuka – Minden egy kézben?

  A poreči székhelyű Valamar Riviera d. d. 2011-es megalapítása óta egyedülálló szállás portfóliót alakított ki a horvát piacon. 40 hotel és 13 kemping van a tulajdonukban az adriai partvidéken, Isztriától egészen Dubrovnikig. A 48 ezer fős összkapacitásnak köszönhetően  a Valamar Group Horvátország legnagyobb turisztikai vállalata. 2016-ban több mint 80 millió kunát (bő 3 milliárd forint) fektettek be a portfólióban lévő szálláshelyek felújításába.

  Mobilházak lenyűgöző kilátással

  Mivel a szállásom az újonnan épült Bella Vista prémium mobilházainak egyikében volt, így a check-in után egy elektromos golfautóval vittek a parkolótól egészen a ház bejáratáig. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a 2016-os szezonra elkészült Bella Vista Premium Village luxus mobilházainak  egyikét az elsők között próbálhattam ki. 63 ilyen egység található a krk-i kempingben és az 5 csillagos felszereltség mellett az összes mobilház pazar kilátással is büszkélkedhet. A teljesen felszerelt konyha mellett, nappalit, 2 hálószobát és 2 fürdőszobát találunk a 32 négyzetméteren és persze kerti bútorokat a hatalmas teraszon. Légkondi, műholdas TV, fürdőszobai bekészítés, és minden, amit egy jó szállodai szobától is elvárnánk. Nem kellett tehát lemondanom a kényelemről (a falu lakóinak még privát panoráma medence is rendelkezésükre áll), de mégiscsak vonzott, hogy milyen itt a klasszikus kempingesek élete. Hát körbenéztem.

  Krk_camping_bella_vista_premium_mobilhaz_2

  Kezdjük ott, hogy a Camping Krk tavaly is és idén is az ADAC és az ANWB legjobb kemping cím birtokosa, így kíváncsi voltam, hogy milyen szolgáltatások elérhetőek. Először is, hat különböző komfort fokozatú kempinghely közül választhatnak az idelátogatók. A legkisebb parcella is 60 négyzetméteres, de a legnagyobb Luxury Mare besorolású helyeken már 120 nm-en dőzsölhetünk. Ide már kényelmesen beférnek a hatalmas lakóautókkal érkezők. Érdekes, hogy szinte kizárólag lakókocsikat és lakóautókat láttam a kempingben. Még akinek volt sátra, amellett is ott állt a minden földi jóval felszerelt karaván.  Az elektromos áram és vízvételi lehetőség mindenhol adott (és természetesen a WIFI is), ezen felül pedig olyan pluszt kínálnak a magasabb komfort fokozatú parcellák, mint pl. szennyvíz lefolyó, saját napernyő, barbecue, első osztályú kilátás vagy éppen saját zuhanyzó a kemping helyen. A zuhanyzóról jut eszembe…

  Krk_camping_eletkep

  Először azt hittem, hogy csak annak köszönhető a szállodai színvonalú vizesblokk, hogy ez az egység újonnan épült erre a szezonra. Hát nem! A régebbi vizesblokk is ugyanolyan tágas, elegáns és ízléses, mint az új építésű, talán csak annyi a különbség, hogy abból hiányzik a csobogó a bejárat elől. Eddig, ha szóba került a kemping, akkor mindig a lepusztult vizesblokkok jutottak az eszembe, de bevallom, így már sokkal jobban tetszik ez a szálláslehetőség. Ha mosogatni kell, akkor ott vannak a kültéri, de fedett mosogatók, de itt lehet elvégezni a mosást/szárítást is a vadonatúj gépeken. Fogmosás közben pedig lehet gyönyörködni félszemmel az Adria mögött lebukó nap nyújtotta látványban.

  - hirdetés -

  Az Adria itt (is) rendkívül tiszta, nem véletlen a kék zászlós minősítésű strand. A kavicsos/sziklás parton a napernyőket és a napágyakat bárki használhatja, ami nagy pozitívum. Sokan érkeztek a házi kedvencükkel, de ezt csak akkor vettem észre, amikor  külön a kutyák (és gazdáik) számára fenntartott partrészre tévedtem. Nagyon kulturált megoldás és mint kiderült, a Valamar összes kempingjében megoldott, hogy a blökik is élvezhessék a hűsítő Adriát a legnagyobb kánikulában is.

  Közvetlenül a parton van az újonnan épült bár, ahol 5 csillag ide vagy oda, meglepően visszafogottak az árak. A nem messze található á la carte étterem pedig megérne egy külön posztot is egy gasztro blogban, mert annyira jól főztek, de ez igaz egyébként a Valamar csoport többi vendéglátó egységére is. A fűtött infinity medence és a gyerekeknek átadott új vízi játszótér a csúszdákkal jól láthatóan igazi telitalálat volt, mint ahogyan a SPA részleg is a szaunákkal és masszázs kezelésekkel. Persze ez utóbbit akár a tengerparton is élvezhetjük, ahogy azt tette is egy középkorú olasz házaspár ottjártamkor; miért is ne? Sportolási lehetőség is akad bőven: Tenisz, kosárlabda, röplabda, de van itt minden korosztálynak klub is, az életkornak megfelelő további szórakozási lehetőségekkel. A június eleji látogatásomkor készült élő facebookos közvetítés 20 perces videója jól átadja a kemping hangulatát, így bátran ajánlom mindazoknak, akik Krk-re készülnek kempingezni.

  - hirdetés -

  Krk_camping_medence_2

  A kemping büszke a környezetbarát működésére, és ez tényleg tetten érhető a mindennapokban is. A vizesblokkok tetején napkollektorral és napelem táblákkal segítenek rá a meleg víz és elektromos áram előállítására. Szelektíven gyűjtik a szemetet, valamint a szennyvizet, biológiai tisztítás után öntözésre használják a kertészek. Mindig öröm, ha ilyet hall az ember, pláne, ha látja is, hogy a rendszer működik és az emberek örömmel élnek a lehetőséggel, hogy óvjuk a környezetet.

  Camping Krk – Mennyi az annyi?

  Az árakról csak néhány szóban. Ha valaki a főszezonban, azaz júliusban és augusztusban szeretne itt kempingezni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A 4 fős mobilházak komfortfokozattól függően 150-200 euróba kerülnek egy éjszakára. A komfortosabb parcellákért pedig legalább 50-60 eurót kell fizetnünk éjszakánként 4 főre. Ezzel szemben az elő- és utószezoni árak rendkívül kedvezőek. Ugyan azokért a mobilházakért április/májusban valamint szeptember/októberben 30-50 eurót, míg egy Comfort mare parcelláért kevesebb mint 30 eurót kell fizetnünk, ráadásul a kemping is kevésbé telített.

  Krk_camping_bella_vista_premium_mobilhaz_1

  Krk_camping_krk

  - hirdetés -

  Ha mégis főszezonban tervezünk Krk szigetén kempingezni de sokalljuk a Camping Krk árait, akkor a város túloldalán fekvő  4 csillagos Camping Ježevac-ot ajánlom. Az árak itt konszolidáltabbak a főszezon idején is (különösen a mobilházaknál) és a színvonal itt is bőven megüti azt a bizonyos mércét.

  Krk – a naturista kempingesek paradicsoma?

  Az elején azt írtam, hogy nem vagyok egy nagy kempinges, most azt is elárulom, hogy még soha nem voltam naturista strandon. Kimondottan naturistáknak dedikált kempingben pedig pláne nem, mind ez idáig..

  Krk_bunculuka_panorama

  - hirdetés -

  A Valamar csoportnak 3 naturista kempingje is van, és ezek közül a leghíresebb és legjobb a 4 csillagos Naturist Camping Bunculuka, ami alig pár perc autóútra fekszik Baška gyönyörű tengerpartjától egy meseszép öbölben. A Camping Krk-ből sem volt semmi a kilátás, de a Bunculukából tényleg paradicsomi, így már érthető, hogy miért ez az ádám- és évakosztümös férfiak és nők kedvenc nyaralóhelye az Isztrián.

  Krk_bunculuka_mobilhaz_kilatas

  Fényképezni itt kizárólag engedéllyel lehetett, és akkor is főleg a kilátást. Persze ez nem is csoda; nem véletlenül fekszik a kemping egy völgyben, ahol a kíváncsiskodó szemek elől elzártan, nyugodtan hódolhatnak a naturisták a szenvedélyüknek. A fantasztikus kilátást és a nyugalmat persze meg kell fizetni így Camping Krk-hez hasonló árazásra számíthatunk itt is.

  Krk_Bunculuka_camping_tengerpart

  A Világutazó a MGM Media Optima szervezésében vett részt a Valamar Group által támogatott nemzetközi sajtó úton. Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

  - hirdetés -

  Copyright © 2016 Világutazó. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.