More
  - hirdetés -

  Miami elővárosai – Aventura és Hallandale Beach

  Ahogy korábban már írtuk, Miami egy világváros ezer arccal és érzésre, ugyan ennyi elővárossal. Boca Raton, Weston, Coral Springs, Fort Lauderdale és sorolhatnánk napestig, hogy összesen hány kisebb-nagyobb város alkotja a Miami agglomerációs régiót. Két helyen jártunk, köszönhetően a DERTOUR Hungáriának, így most álljon itt egy kis ízelítő Aventuráról és Hallandale Beach-ről.

  - hirdetés -

  Az Aventura név ismerősen csenghet mindenkinek, aki már járt Miamiban, vagy járatos a divat világában. Az alig több mint 35 ezres város egyik fő attrakciója ugyanis az Aventura Mall, ami Miami első számú luxus bevásárlóközpontja, bár a belvárostól majd 25 km-re fekszik. Kívülről nem túl hivalkodó, egy teljesen átlagos pláza benyomását kelti, de belül látszik az elegancia és a fényűzés. Lényegében a világ összes ismert és komolyabb luxusmárkája képviselteti magát az üzletközpontban, egészen pontosan 250,000 négyzetméteren 300 üzletet találunk és ha kocsival érkezünk sem lesz gond a hellyel, ugyanis 10 ezer parkolóhely áll rendelkezésre.

  AventuraMall

  Az Aventura Mall 1983-ban nyitotta meg a kapuit és manapság egész Észak-Amerika egyik legjobb bevásárlóközpontjaként tartják számon. Nem csoda, hogy az államok minden részéből érkeznek ide  vásárlási lázban égő látogatók, de a külföldi turisták között is népszerű úti cél. Ha már kellően lejártuk a lábunkat a luxusüzletekben, akkor térjünk be a Grand Lux Cafe-ba, ahol igazán hangulatos környezetben fogyaszthatunk el egy hűsítő italt vagy hódolhatunk a kulináris élvezeteknek.

  - hirdetés -

  Grand_Lux_Cafe

  Ezen kívül Aventurában inkább társasházakat találunk (ellentétben a többi elővárossal), de itt található még a híres Turnberry Isle Golf Resort, és a hozzá tartozó hotel komplexum is, amiről már a Dél-Florida 10 legjobb luxusszállodája c. cikkünkben írtunk. 2 világszínvonalú 18 lyukú golfpálya várja a sport szerelmeseit és természetesen használható a hotel SPA és fitnesz részlege, valamint az úszómedencék is.

  Turnberry_Isle_Resort_1

  Hallandale Beach közvetlenül Aventura és Golden Beach mellett terül el, északra. Nevét a svéd Luther Halland-ról kapta, akit Henry Flagler a helyi vasúttársaság tulajdonosa azzal bízott meg, hogy hozzon létre egy svéd települést a dánok által alapított Dania Beach-től délre. Halland ezt az olcsó földet választotta aminek a nevét később Hallandale-re, majd Hallandale Beach-re módosították. Mára Hallandale Beach lett a környék egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

  Hallandale_Beach_6

  Hallandale Beach egyik fő vonzereje a Gulfstream Park és Casino, ami 1939 óta Amerika egyik legfontosabb lóversenyközpontja. Ha a környékén járunk, biztos, hogy nem fogjuk eltéveszteni, mivel egy több mint 30 méter magas Pegazus látható nem messze a bejárattól. A várhatóan 2016 nyarára elkészülő teljes installáció 30 millió dollárba került Frank Stronach-nak, a Gulfstream Park tulajdonosának és egyben a mű ötletgazdájának. A Pegazus és egy sárkányt ábrázoló – vagyis a jó és a rossz harcát bemutató – alkotás 5000 darabja együtt több mint 700 tonnát nyom.

  Gulfstream

  Pegazus

  - hirdetés -

  De emellett Hallandale Beach-en igen figyelemreméltó pénzügyi negyed is működik tele bankokkal és brókerházakkal. Szállodákból nincs túlkínálat, habár egyre több turista érkezik ide pihenni, mivel Miami Beach-csel ellentétben itt kevésbé zsúfoltok a strandok (egyelőre). Az idő, köszönhetően a fagymentes klímának többeket csábít ide az északibb államokból, főleg a tehetősebb nyugdíjas rétegből.

  Hallandale_Beach_9

  A Beachwalk Resort a Hallandale Beach boulevard mellett fekvő 33 emeletes 4 csillagos hotel. A szállodából pazar kilátás nyílik az öbölre és a városra egyaránt.  A nemrég épült hotel mind a 216 szobája rendelkezik terasszal, ízlésesen berendezett, és 4 csillagoshoz méltó szolgáltatásokat nyújt. Ha éppen nincs zártkörű rendezvény, akkor ne hagyjuk ki a tetőteraszon található panoráma medencét, ami felejthetetlen élményt és látványt nyújt.

  - hirdetés -

  Az óceánpart alig 5 percre van gyalog, de kérhetünk közvetlen transzfert is. A North City Beach Park-ban strandröplabda pályát, zuhanyzókat és koktél bárt is találunk. Mindenképpen megér egy látogatást Aventura és Hallandale Beach is.

  Copyright © 2016 Világutazó (további képek: flickr és wikipedia). Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

  - hirdetés -