More
  - hirdetés -

  Száva-vízesés

  Szlovénia legnagyobb tavának, a Triglav Nemzeti Parkban fekvő Bohinji-tónak az északnyugati csücskében található a Slap Savica, vagyis a Száva-vízesés. A több száz méter magas, impozáns Komma-szikla oldalából, csaknem 70 méter magasból alázúduló vízesés a Száva folyó egyik forrása, és több száz kilométeres útjának kezdete. A vízesésből aláhullva a Bohinji-tóba folyik, innen felduzzadva Sava Bohinji néven folytatja útját egészen Bledig, ahol a Sava Dolinával egyesülve Száva néven Szlovénián, Horvátországon, Szerbián keresztülfolyva Belgrádnál a Dunába torkollik.

  - hirdetés -

  A Bohinji-tó partján Ukanc zsákfalujáig  vezet az út, majd az északnyugatra vezető úton egészen a Száva menedékházig (Dom Savica) mehetünk,  a hatalmas parkolóig, ahonnan a Slap Savicahoz vezető fizetős ösvényen kívül is számos túraútvonal indul, köztük talán a legszebb a Hét-tó völgyébe.

  Száva vízesés (Slap Savica) (2)

  Sok-sok lépcső leküzdése után felérünk a kilátóhoz ahonnan csodás látványban lesz részünk, nem csak a Száva-vízesés elképesztő türkizzöld vize vonzza a tekintetet, hanem az alattunk elterülő Bohinji-tó.

  - hirdetés -

  Száva vízesés (Slap Savica) (7)

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  272,116FansLike
  6,433Followers