More
  - hirdetés -

  A Bledi-tó

  A Bledi-tó Szlovénia és Európa egyik kiemelkedő turisztikai célpontja. A gyönyörű természeti környezetben, a Júliai-Alpok ölelésében fekvő gleccser vájta tó csodálatos látványt nyújt, a partról, egy hajóról, a Bledi várból, de a legszebb mégiscsak ha felmegyünk az egyik közeli dombtetőre. A tó körüli 6 km hosszú ösvény felvezet a magaslatokon lévő kilátókhoz és a Várhegyre is.

  - hirdetés -

  Bledi vár (16)

  A Bledi-tóban fekvő apró szigetre csak hagyományos “pletna”-val (fából készült kézi hajtású csónakkal) juthatunk be. A tó körül több felszállási pont is lehetséges, beülünk a csónakba és amikor összegyűlt a megfelelő számú utas “kapitányunk” minden fizikai erejét latba vetve útnak indítja a hajót. Fizetni ugyanis csak visszafelé úton kell, amikor beszállunk a szigeten a hajóba.

  Bledi-tó (19)

  - hirdetés -

  A szigetre átérve körbesétálhatunk (30 perc múlva indul vissza a pletna), de ha szeretnénk megnézni a sziget nevezetességeit külön fizetnünk kell. A sziget legismertebb jelképe a Mária mennybemenetele templom, melyhez 99 kőlépcső vezet fel, benne a “kívánságot teljesítő harang”-gal. (További érdekességek a szigetről.)

  Bledi-tó (37)

  Ha Bledbe járunk mindenképp érdemes megkóstolni a híres bledi krémest, valamelyik tóparti cukrászda teraszán, háttérben a mesés tóval, ahol megannyi veréb társaságában fogyaszthatjuk el a finom falatokat.

  Bledi-tó (10)

  - hirdetés -

  Mindenképp  érdemes egy kirándulást tenni a Bledtől mindössze néhány kilométerre fekvő csodaszép Vintgar-szurdokba vagy felkeresni Szlovénia legnagyobb tavát a Júliai-Alpok lábánál fekvő Bohinji tavatSzállást keresel Bledben?

  - hirdetés -