Főoldal / utazás / Utazás Guadeloupe szigetére

Utazás Guadeloupe szigetére

Guadeloupe Franciaország egyik tengerentúli megyéje a Kis-Antillák része, amit az indiánok “Karukera”-nak, azaz a „gyönyörű vizek szigetének” neveztek el. A Karib-tengerben fekvő gyönyörű Guadalupe formájával egy pillangóra emlékeztet. Guadeloupe főszigetének két részét egy keskeny szorosként szeli ketté a 6 km hosszú Salée folyó. Nyugati rész a kelet-karib-tengeri vulkanikus szigetlánc tagja Basse Terre, keleti része a mészkőalapú Grande Terre.
A sziget két része merőben különbözik egymástól, a sziget keleti része a Grande Terre enyhén dombos, főleg cukornádültetvények uralják és a hotelok nagy része is ide összpontosul, itt fekszik a sziget legnagyobb városa Pointe-à-Pitre és a repülőtér is.
A sziget nyugati része a Basse Terre a sűrű, buja  esőerdőket, azúrkék lagúnákat, látványos vízeséseket és a fővárost rejti magában.  A völgyekben melegvizű források és hatalmas vízesések zúdulnak alá. Basse Terre jelentős része védelem alatt áll, itt található a sziget legmagasabb pontja a La Surfi (1467 t.sz.f.m.) működő tűzhányó, mely a turisták kedvelt célpontja.  További három kisebb sziget is Guadeloupe-hoz tartozik: Marie-Galante és La Désirade és Iles des Saintes

guadeloupe_mariegalante_plage_lafeuillere-3

Guadeloupe gyönyörű homokos és azúrkék színű kristálytiszta vizű tengerpartjai az igazi karibi idillit varázsolják elénk. Ám a parton heverészés mellett is rengeteg érdekes program vár. A Basse-Terre partjainál lévő, a híres tengerbiológus Jacques Cousteauról elnevezett Cousteau Rezervátumban (amit ő maga jelölt ki) megcsodálhatod a víz alatti élővilágot, a Jardin Botanique de Deshaies botanikus kertben káprázatos trópusi növényeket,- különleges pálma fajtákat, oleandereket, ibiszkuszokat, magnóliákat – és rengeteg színes madarat láthatsz.  A La Pointe des Châteaux félsziget biológiai sokfélesége és régészeti gazdagsága miatt különeleges terület, a túraútvonal egy sziklára épült keresztig vezet, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Grande-Terre-re és a távoli La Désirade-szigetre. A nyugati oldalon lévő Guadeloupe Nemzeti Park látványosságai  közé tartozik a Kis-Antillák legmagasabb hegye, a helyiek által La Grande Dame-nak becézett vulkán és a három lépcsőben aláhulló Carbet-vízesés.  A nemzeti park egy hatalmas esőerdő, ahol kipróbálhatod a sziklamászást, vagy részt vehetsz egy látványos dzsip-szafari kiránduláson.

Guadeloupe szigetén, ahogy a térség többi részé is a főszezon novembertől májusig tart, amikor az időjárás szárazabb és a levegő kevésbé párás. A beutazáshoz nem szükséges vízum, csak érvényes útlevél.

Nagyon jó áron foglalhatók most repülőjegyek a szigetre: Budapest ⇆ Guadeloupe (Pointe A Pitre) 130 700 Ft

Megnézem

Szállások Guadeloupe szigetén