More
  - hirdetés -

  Phi Phi szigetek

  Phi Phi, a hat kis szigetből álló szigetcsoport körülbelül két órányi hajóútra fekszik Phuket szigetétől. Meseszerű öblök, fehér homokos strandok, buja trópusi növényzet, színes madarak, rikoltozó majmok és a türkiz vizű tenger várja az ideérkezőt. Nincs reptér, nincsenek utak, hidak csak ösvények és gyalogutak.

  - hirdetés -

  Az egyetlen lehetőség a paradicsomi szigetek megközelítésére: a hajó. A tenger felől elsőként az ég felé törő mészkősziklák fogadják a látogatót, majd a finom homokos tengerpart, a sziget belsejében pedig a sűrű dzsungel.

  A szigetcsoport két fő szigete: Phi Phi Don és a Phi Phi Leh. A nagyrészt mészkő alkotta Phi Phi Don sziget a nagyobb és ez az egyetlen, mely állandó lakossággal rendelkezik. Phi Phi Don a nyugalmat, természetet és a búvárkodást kedvelők szigete. 

  - hirdetés -

  Phi Phi Leh legnépszerűbb és legnagyobb strandja, a Loh Samah és Maya Bay. Maya Bay lélegzetelállítóan gyönyörű öblét 100 méter magas sziklák veszik körül. Az öböl belsejében fekszik  A Part, az a 200 m hosszú selymes, puha fehér homokkal borított szakasz, ahol a The Beach című hollywood-i produkciót forgatták Leonardo DiCaprio főszereplésével.

  A parton turisták  heverésznek, a sekély, smaragdzöld színű vízben pedig fából készült csónakok (Long Tail Boat; jellegzetes fa motoros csónak) tucatjai ringatóznak, mindegyikük orrán színes virágfüzérrel, mely a hajó lelkét jelképezi.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  272,660FansLike
  6,757FollowersFollow
  281FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -