Szantorini az Égei-tenger gyöngyszeme

Szantorini kétségkívül a leghíresebb görög sziget, kék kupolás épületeit mindenki ismeri, ha nem is tudja feltétlenül a szigethez kapcsolni. Szantorini az Égei-tengeren húzódó Kükládok szigetcsoport tagja, és nem más, mint a hajdani Thera vulkán kalderája, mely a történelem második legnagyobb vulkánkitörése során a kráter beomlásával alakult ki, és ennek köszönhető a sziget csaknem kör alakja. A vulkanikus tevékenység ma is zajlik a Szantorinihez tartozó Nea Kameni szigetén, ahová kirándulásokat is vezetnek.

- hirdetés -

A fehér települések mintha cukormázként vonnák be a szigetet, a kaldera pereméről terjeszkednek, ,,folynak alá”, a tenger felé. A csodás városok szinte mindegyikéből lenyűgöző kilátás nyílik, de a sziget lankásabb oldalát se felejtsük el, ahol kolostorok, borászatok és a vöröstől kezdve a feketén át a fehér strandokig számos látnivaló található. Szantorini fővárosa Fíra (Thíra), de a leghíresebb település a sziget északi csücskében található Oia, a világ egyik leghíresebb naplemente-néző helyszíne.

Oia minden délután zsúfolásig megtelik turistákkal, akik fürtökben lógnak a teraszokon, tetőkön és a sziget csücskében a kilátóponton, hogy megcsodálhassák a napkorong alábukását az Égei-tengerbe. Ahhoz, hogy főszezonban is jó helyünk legyen, érkezzünk időben, majd a naplemente után keressünk egy békésebb tetőteraszt és a kivilágított házak és sötétkék ég alkotta díszletben költsük el görög vacsoránkat.

Szantorinire érkezhetünk komppal és repülővel is. Ugyan Athénból a komp 8 órát vesz igénybe, de mégis jó szívvel ajánlom azoknak, akik nem szeretnének az időn spórolni, hanem inkább szívesen ringatóznak a tengeren a kék víz és a még kékebb ég között, és miközben a komp kiköt Paros-on, Naxoson és esetenként Ios-on, megcsodálhatják az égei-tengeri szigetvilág gyöngyszemeit.

- hirdetés -

Találd meg a legjobb szállást Santorinin! Ha hotelek helyett inkább magánszállást keresel nézz körül az Airbnb-n is. Ha meghívónkkal regisztrálsz most első foglalásodból 9000 Ft kedvezményt kapsz. Ismerkedj meg lépésről-lépésre az Airbnb-vel!

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -

- hirdetés -


Copyright © 2018 Pécsi Linda. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll, írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.