Az Everglades Nemzeti Park képekben

A floridai úton a Kennedy Űrközpont mellé még belefért egy rövid kirándulás a félsziget mocsaras vidékeire. Az Everglades Nemzeti Park Florida déli csücskében, Miamitól egy óra autóútra, 6000 négyzetkilométeren terül el. A parkot 1934-ben alapították, és a több mint 350 madár-, és 300 halfajta mellett kiemelkedően nagy számban élnek aligátorok. A park részben látogatható, ezek a látogatható részek egy csekély, 12 dolláros jegy ellenében autóval is bejárhatóak.

Everglades az államok harmadik legnagyobb nemzeti parkja hihetetlen gazdag biodiverzitással. Kilenc ökoszisztéma van jelen a parkban, a mangrove mocsaraktól a cipruserdőkig. Aligátorok, lamantinok, teknősbékák és kócsagok, csak néhány azok közül az állatok közül, melyekkel találkozhatunk ebben a parkban. Igazi evező paradicsom, szervezett kajak és kenu túrákkal, amelyek a mangrove mocsarakon és édesvízi mocsarakon keresztül kanyarognak, útközben, pedig a vadvilágot is megcsodálhatják a látogatók.
Világutazó Tipp: A talán legnépszerűbb és már önmagában is hatalmas élményt jelentő airboat túrát, – ami az Everglades egyik védjegye – mi magunk is kipróbáltuk, amiről bővebben itt olvashatsz.

everglades_nemzeti_park_florida_02

everglades_nemzeti_park_florida_04

everglades_nemzeti_park_florida_05

everglades_nemzeti_park_florida_06

everglades_nemzeti_park_florida_07

- hirdetés -

everglades_nemzeti_park_florida_08

everglades_nemzeti_park_florida_09

everglades_nemzeti_park_florida_01

everglades_nemzeti_park_florida_10

everglades_nemzeti_park_florida_11

- hirdetés -

everglades_nemzeti_park_florida_03

everglades_nemzeti_park_florida_12

everglades_nemzeti_park_florida_13

everglades_nemzeti_park_florida_14

- hirdetés -

everglades_nemzeti_park_florida_15

Copyright © 2017 Pintér Norbert. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

- hirdetés -
276,659RajongókTetszik
6,714KövetőkKövetés
271KövetőkKövetés
23FeliratkozókFeliratkozás