Görögország legvadregényesebb szigete: Kefalónia

A Jón-szigetek (Korfu, Lefkada, Kefalónia, Zakynthos stb.) legnagyobb és egyben legvadregényesebb szigete Kefalónia, melynek van egy megmagyarázhatatlan, különleges varázsa. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Görögország egyik legszebb szigete, természeti szépségeit tekintve pedig az egyik legváltozatosabb is. Különleges természeti adottságaival, kristálytiszta, türkizkék vizével, homokos vagy kavicsos strandjaival, barlangtavaival, cseppkőbarlangjával, zöldellő hegyeivel azok kedvence, akik inkább a nyugodt helyeket részesítik előnyben és szeretnének távol maradni a tömegturizmustól.

- hirdetés -

A sziget érintetlen tájain kristálytiszta vizű öblök csábítanak fürdésre: türkiz vizű, hófehér kavicsos, hatalmas sziklafalakkal körbevett öblei megunhatatlanok. A sziget természeti szépségein túl barátságos falvai és a helyiek vendégszeretete is mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy csodálatos nyaralást töltsünk el Görögország ezen szegletében. A szigeten forgatták Nicolas Cage főszereplésével a Corelli kapitány mandolinja című filmet, ami által ismertebbé vált Kefalónia. Mindamellett, hogy egyik fő vonzereje a nyugodtsága, rengeteg sportolási, kirándulási lehetőséget tartogat számunkra ez a „mesesziget”. A sziget lakósai ma főként mezőgazdaságból, turizmusból és halászatból élnek, de jelentős szerepe van az élük életében a borászatnak és az olívaolaj termelésnek is.

Tölts el néhány napot ezen a csodás szigeten, találd meg a legmegfelelőbb szállást Kefalónia szigetén!

Kefalónia (1)
Kiliniről érkezve, kb. 1,5 órás kompút után az alábbi látvány fogad bennünket

Kefalónia (24)

- hirdetés -

Kefalónia (22)

Kefalónia (15)

Kefalónia (16)

Kefalónia (6)

Kefalónia (21)
Argostoli főutcája

Változatos fürdőhelyeket próbálhatunk ki, köztük a lélegzetelállítóan „áll-leejtősen” gyönyörű Myrtos-beach-et is, amit méltán sorolnak a világ 10 legszebb strandjai közé.

Kefalónia (26)

Kefalónia (25)

Kefalónia (14)

- hirdetés -

Skala és Poros város között van egy gyönyörű, romantikus, sziklákkal körbevett strand: Kako Lagadi. A helyet nem könnyű megtalálni, mert egyrészt nincs kitáblázva, másrészt hatalmas sziklákon keresztül vezet az út. Viszont a nehézségeket leküzdve a látvány és élmény mindenért kárpótolni fog.

Kefalónia (5)

Kefalónia (2)

Kefalónia (3)

- hirdetés -

Sami faluját elhagyva feltűnik Antisamos Kefalónia egyik leghangulatosabb strandja. Partja köves, aprókavicsos.

Kefalónia (18)
Antisamos strandjának látképe
Kefalónia (17)
1953-ban pusztító földrengés rázta meg Kefalóniát, a sziget lakosságának nagy része elhagyta a szigetet, az ottmaradt kb. 25.000 lakosra emberfeletti munka várt az újjáépítésben. Még jelenleg is találunk az utak mentén romokat.

1951-ben fedezték fel a gyönyörű Melissani barlangot. A nap leginkább a déli órákban varázsolja gyönyörű türkizkékké a 25-30 méter mély vizet, így ebben az időszakban érdemes ellátogatni ide, ahol egy kb. 15 perces csónakos körút alatt nézhetünk be a barlang mélyébe.

Kefalónia (19)

Kefalónia (20)

Assos városnak igazán egyedi a fekvése. Gyönyörű, virágos utcái, színes házai a türkizkék tenger partján sok turistát vonzanak. A faluban kb. 100 állandó lakos van, akik főként a turizmusból, halászatból élnek.

- hirdetés -

Kefalónia (11)

Kefalónia (9)

Kefalónia (12)

Kefalónia (7)

- hirdetés -

Kefalónia (8)

Kefalónia (10)

A hatalmas hegyek szerpentinjein ne csodálkozzunk, ha esetleg egy-két kecske az utunkat állja, ez itt teljesen megszokott látvány, ahogy az is, ha a méteres szakadékok felett egyensúlyoznak a hegyoldalon. Pár nap után megszokjuk, felvesszük a szűk szerpentineken való vezetési stílust, de az tény, hogy az anyósülésen még több nap után sem lesz őszinte a mosolyunk

Kefalónia (4)

Kefalónia (13)Copyright © 2014  Balatoni Éva. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

- hirdetés -