Valldemossa – Mallorca szigetének egyik leggyönyörűbb gyöngyszeme

Valldemossa Mallorca szigetének egyik leggyönyörűbb gyöngyszeme. Ahogy közeledünk a város felé a Serra de Llevant hegységen keresztül már megérint a nyüzsgő tengerparttól picit elszigetelődött csendes, békés romantikus hangulat. A kis hegyi városka az egyik leglátogatottabb turista hely Mallorcán. Én személy szerint azt mondom, aki a szigeten jár semmiképp se menjen úgy haza, hogy nem csodálta ezt az atmoszférát.

- hirdetés -

Chopin hegyi falvaként is emlegetik, mert 1838-39 telén hat hetet töltött itt Frédéric Chopin és George Sand. Ez alatt született meg az írónő Egy tél Mallorcán című műve, amit ma minden szuvenírboltban megkaphatunk. A város legfőbb látnivalója a Kolostor, de sétálhatunk a romantikus szűk kis utcácskákban, vagy a jobbnál jobb éttermekben fogyaszthatjuk el a helyi specialitásokat. Ezek közül kiemelendő a Costa Nord de Valldemossa ahol az étterem tulajdonos Michael Douglas. A helyi kincs a mandula, előszeretettel termesztik és megfizethető áron kaphatunk a piacon belőle készült lisztet, süteményt és likőrt is.
Ha tetszenek Róbert fotói csatlakozzatok Facebook-oldalához.

Valldemossa-Mallorca (1)
Valldemossa-Mallorca (2)
Valldemossa-Mallorca (3)
Valldemossa-Mallorca (4)
Valldemossa-Mallorca (5)


Valldemossa-Mallorca (6)
Valldemossa-Mallorca (7)
Valldemossa-Mallorca (8)
Valldemossa-Mallorca (9)
Valldemossa-Mallorca (10)
Valldemossa-Mallorca (11)
Valldemossa-Mallorca (12)
Valldemossa-Mallorca (13)
Valldemossa-Mallorca (14)
Valldemossa-Mallorca (15)
Valldemossa-Mallorca (16)
Valldemossa-Mallorca (17)
Valldemossa-Mallorca (18)
Valldemossa-Mallorca (19)Copyright © 2014 Vezse Róbert. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

- hirdetés -
- hirdetés -
276,362RajongókTetszik
6,377KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
20FeliratkozókFeliratkozás
- hirdetés -