More
  - hirdetés -

  Valldemossa – Mallorca szigetének egyik leggyönyörűbb gyöngyszeme

  Valldemossa Mallorca szigetének egyik leggyönyörűbb gyöngyszeme. Ahogy közeledünk a város felé a Serra de Llevant hegységen keresztül már megérint a nyüzsgő tengerparttól picit elszigetelődött csendes, békés romantikus hangulat. A kis hegyi városka az egyik leglátogatottabb turista hely Mallorcán. Én személy szerint azt mondom, aki a szigeten jár semmiképp se menjen úgy haza, hogy nem csodálta ezt az atmoszférát.

  - hirdetés -

  Chopin hegyi falvaként is emlegetik, mert 1838-39 telén hat hetet töltött itt Frédéric Chopin és George Sand. Ez alatt született meg az írónő Egy tél Mallorcán című műve, amit ma minden szuvenírboltban megkaphatunk. A város legfőbb látnivalója a Kolostor, de sétálhatunk a romantikus szűk kis utcácskákban, vagy a jobbnál jobb éttermekben fogyaszthatjuk el a helyi specialitásokat. Ezek közül kiemelendő a Costa Nord de Valldemossa ahol az étterem tulajdonos Michael Douglas. A helyi kincs a mandula, előszeretettel termesztik és megfizethető áron kaphatunk a piacon belőle készült lisztet, süteményt és likőrt is.
  Ha tetszenek Róbert fotói csatlakozzatok Facebook-oldalához.

  Valldemossa-Mallorca (1)
  Valldemossa-Mallorca (2)
  Valldemossa-Mallorca (3)
  Valldemossa-Mallorca (4)
  Valldemossa-Mallorca (5)


  Valldemossa-Mallorca (6)
  Valldemossa-Mallorca (7)
  Valldemossa-Mallorca (8)
  Valldemossa-Mallorca (9)
  Valldemossa-Mallorca (10)
  Valldemossa-Mallorca (11)
  Valldemossa-Mallorca (12)
  Valldemossa-Mallorca (13)
  Valldemossa-Mallorca (14)
  Valldemossa-Mallorca (15)
  Valldemossa-Mallorca (16)
  Valldemossa-Mallorca (17)
  Valldemossa-Mallorca (18)
  Valldemossa-Mallorca (19)Copyright © 2014 Vezse Róbert. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

  - hirdetés -