More
  - hirdetés -

  A Yosemite Nemzeti Park – Amerika ékköve

  A Yosemite Nemzeti Park mintegy 3000 négyzetkilométernyi területet foglal el a közép-kaliforniai High Sierra vidékéből. Már az 1850-es években ismerték a Yosemite csodáit és ezáltal Amerika legelső természetvédelmi területe volt, mégis 40 évvel később nyilvánították Nemzeti Parkká, később pedig az UNESCO világörökségei listájára is felkerült.

  - hirdetés -

  A Yosemite igazi méreteit a völgy talapzatáról lehet megérezni, ami a park leglátogatottabb pontja is egyben. Egy nyári napon akár 20-25 ezer látogató is megfordul, és a völgy túraútjai, kempingjei és parkolói zsúfolásig megtelnek. A Yosemite völgyére a legszebb kilátás a Gleccser Pont magaslati kilátójáról nyílik, ahol a méretek eltörpülnek a gleccser alkotta vidék gránit sziklái közt.

  Gleccser Pont

  - hirdetés -

  Half Dome

  Sentinel Dome.Gleccser Pont

  A Yosemite-völgy elsősorban látványos vízeséseivel ejti rabul az emberek szívét, amik legtöbbje rövidebb-hosszabb sétával elérhető. Közülük a legmagasabb a Yosemite falls, mely egyben Észak Amerika legmagasabb vízesése, de látvány tekintetében legalább olyan kiemelkedő a Bridalveil Falls, Nevada Falls, és a Vernal Falls is.

  Bridalveil falls 3
  Bridalveil falls 2
  Bridalveil falls morning
  Bridalveil falls
  yosemite falls from swing bridge.valley
  Yosemite falls from valley
  yosemite falls
  lower yosemite falls
  upper yosemite falls

  A déli bejáratnál fekvő MariposaGrove 2000 éves óriás Sequoia fáknak ad otthont. Wawona híres alagút fája mellett a GrizzlyGiant és más fantázia névvel illetett óriások szegélyezik az erdei sétányt.

  giant sequoia
  Mariposa grove
  sequoia

  Az északi részen keresztül haladó TiogaPass a Yosemite egy újabb arcát mutatja. Magasabb fekvésű völgyei kevésbé zsúfoltak, így a természet szerelmesei itt zavartalanul gyönyörködhetnek a virágzó rétek és kristály tiszta tavak művészi módon megalkotott egyvelegében.

  tioga pass bejarat

  - hirdetés -

  tioga lake

  Tioga pass

  Tioga pass 2

  tioga pass 3

  - hirdetés -

  tioga pass 4

  tioga pass 5

  tenaya lake

  valley view winter

  Valley view morning 2

  - hirdetés -

  Valley view morning 3

  Valley view summer

  valley view sunset

  inspiration point

  - hirdetés -

  Copyright © 2014 Top USA Trip. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll. A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos. 

  - hirdetés -