More
  - hirdetés -

  Fidzsi: A Csendes-óceán gyöngye

  Fidzsi vagy hivatalos néven a Fidzsi-szigetek egy több mint 300 szigetből álló ország a Csendes-óceán déli részén. Az összesen 332 sziget, amelyek között két igazán nagy sziget található, Viti Levu és Vanua Levu, közel egyharmada lakatlan. A szigetek jelentős részét trópusi esőerdő borítja, és Fidzsi sokak számára a szimbóluma a távoli messzeségben található Paradicsomnak. Bárhol is járunk, az ég vakító kékjének és a háborítatlan tengerpartok fehér színének kontrasztja uralja leginkább a látványt. Ehhez jön hozzá az emberek kedvessége, akik bermudanadrágba öltözve, gitárral a kezükben fogadják a szigetekre lépő turistát, hogy egy „Bula” (a helyi „Szia”) kiáltás után elénekeljenek neki egy köszöntő dalt.

  - hirdetés -

  Fidzsi a brit koronagyarmat része volt egészen a hetvenes évekig, és bár ma már egy független országról beszélünk, az angol királynő ma is ott díszeleg a fidzsi dollárokon. Az országban, amelynek legfőbb bevételi forrása a turizmus, nagyon különböző élmények érhetnek minket, attól függően, hogy melyik szigetet keressük fel. Vannak szigetek, amelyeken luxusszállodákon kívül más egyebet nem találunk, míg máshol (mint például a Mana-szigeten) a turista bungalók egybeolvadnak a helyi bennszülöttek kis falvaival. Egy ilyen sziget felkeresése különösen érdekes, ha valaki a polinéz kultúrába is szeretne belekóstolni. Az ország szépsége több filmes rendezőt is megihletett, gondoljunk csak a Kék lagúna című filmre még a 80-as évekből vagy a Számkivetett című filmre Tom Hanks főszereplésével (mindkét helyszín szerepel a képeken).

  A fotókat Gábor és Rachele, egy magyar-olasz világutazó pár hozta el nekünk ebből a csodaszép országból. Ha figyelemmel szeretnéd kísérni a pár további kalandjait, lájkold Facebook oldaluk, és olvasd legújabb történeteiket a Surfing the planet blogon. A páros utazási videóit pedig itt megtekintheted.

  Cimkep - Fiji

  - hirdetés -

  Kep 1 - Fiji

  Kep 2 - Fiji

  Kep 3 - Fiji

  Kep 4 - Fiji

  Kep 5 - Fiji

  Kep 7 - Fiji

  Kep 8 - Fiji

  Kep 9 - Fiji

  - hirdetés -

  Kep 10 - Fiji


  Kep 11 - Fiji

  Kep 12 - Fiji

  - hirdetés -

  Kep 13 - Fiji

  Kep 14 - Fiji

  Kep 15 - Fiji

  Kep 16 - Fiji

  Kep 17 - Fiji

  - hirdetés -

  Kep 20 - Fiji

  Kep 22 - Fiji

  Kep 23 - Fiji

  Kep 24 - Fiji

  - hirdetés -

  Kep 21 - Fiji

  Kep 6 - Fiji

  Kep 19 - Fiji

  Kep 14 - Fiji

   

  - hirdetés -

  Kep 18 - FijiCopyright © 2014 Surfing the Planet. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

  - hirdetés -