More
  - hirdetés -

  Verona, a szerelem városa

  Verona, a Veneto-régió egyik legfontosabb városa, legtöbbünknek Shaekespeare Rómeó és Júliáját juttatja eszünkbe. Valóban, ha az ember ellátogat a városba, a legtöbb turistát Júlia erkélye alatt találja. Ez a belső udvar mint valami romantikus szentély funkcionál, ahová a szerelmes fiatalok színes lakatokat aggatnak.

  - hirdetés -

  Verona fontos szerepet játszott a rómaiak korában is, erről számos korabeli emlék tanúskodik. A legfontosabb ezek közül az Aréna, amely a Colosseum után az egyik legismertebb amfiteátrum. Nemcsak a mérete miatt (a Colosseumon kívül olasz földön csak egy nagyobb van nála), hanem a nyaranta itt tartott operaelőadások miatt. Ezeknek az előadásoknak fantasztikus hangulata van; amikor a nézőközönség minden tagja gyertyát gyújt, attól tényleg libabőrös lesz az ember. A városban több gyönyörű középkori emlék is található, amely közül talán a San Zeno Maggiore-bazilika a leghíresebb, de az egész történelmi belváros olyan mintha egy szabadtéri múzeumban járnánk. A város fekvése csodás, az Adige-folyó kanyarulatát legjobban a történelmi városhoz képest a folyó túloldalán látható erődítményből, a domb tetején lévő Castell San Pietróból tekinthetjük be. Lélegzetelállító panoráma tárul innen a szemünk elé.

  A fotókat Gábor és Rachele, egy magyar-olasz világutazó pár készítette. Ha szeretnéd a pár további utazásait figyelemmel kísérni, lájkold a Facebook oldalukat, és olvasd legújabb történeteiket a Surfing the planet blogon.

  Kep 1 - Verona
  Kep 2 - Verona
  Kep 3 - Verona
  Kep 4 - Verona
  Kep 5 - Verona
  Kep 6 - Verona
  Kep 7 - Verona
  Kep 8 - Verona

  - hirdetés -


  Kep 9 - Verona
  Kep 10 - Verona
  Kep 11 - Verona
  Kep 12 - Verona
  Kep 13 - Verona
  Kep 14 - Verona
  Kep 15 - Verona
  Kep 16 - VeronaCopyright © 2014 Surfing the Planet. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

  - hirdetés -