More
  - hirdetés -

  Perhentian-szigetek, Malajzia

  Malajzia sok csodás szigettel rendelkezik, mind a Maláj-félsziget mind Borneó közelében. Ezek közül is a legszebbek közé tartoznak a Perhentian-szigetek, amelyek a félsziget északkeleti szegletéhez közel találhatóak. A szigetcsoport két szigetből áll, amelyek a Kecil (kicsi) és a Besar (nagy) neveket kapták, nem volt túl élénk fantáziája a sziget névadóinak. Mind a szigeteken található tengerpartok, mind a környező vizek élővilága elsőrangú látnivalókat kínál. A Kecil-szigeten a Coral Bay és a Long Beach bungalókkal tarkított tengerpartjai mellett rengeteg kisebb homokos tengerpart található, ahol kis szerencsével egyedül lehet az idelátogató. A tengerpartok egy részét csak dzsungeltúra után vagy hajóval lehet megközelíteni, így különösen nagy esélye van annak, hogy ezeken a helyeken az ember valóban Robinson Crusoe-nak érezze magát. A gyönyörű homokos tengerpart mellett a vízi élővilág is mesés, alig néhány méterre a parttól már sok helyen gyönyörű korallt talál az ember, ha pedig egy hajókirándulásra befizet, akkor búvárkodás nélkül is (egyszerűen pipával és úszószemüveggel) láthat cápákat, tengeri teknősöket és egyéb színes trópusi halakat.

  - hirdetés -

  A fotókat Gábor és Rachele, a Surfing the Planet magyar-olasz világutazó párja készítette, kétrészes beszámolójukat az alábbi oldalakon olvashatod (Perhentian-egy sziget amely rabul ejt, A Perhentian-sziget varázslatos tengerpartjai). Gábor és Rachele további utazásait figyelemmel kísérheted a Facebook oldalon, illetve a Surfing the planet blogon.

  L'isola di Perhentian
  Kep 2 - Perhentian-sziget
  Adam & Eve Beach
  Kep 4 - Perhentian-sziget
  Kep 5 - Perhentian-sziget
  Kep 6 - Perhentian-sziget

  Coral Bay
  Tramonto
  Playa Virgen
  D'Lagoon
  Petani beach
  Agua en Romantic beach
  Tortuga marina

  Copyright © 2014 Surfing the Planet. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

  - hirdetés -
  - hirdetés -