Perhentian-szigetek, Malajzia

Malajzia sok csodás szigettel rendelkezik, mind a Maláj-félsziget mind Borneó közelében. Ezek közül is a legszebbek közé tartoznak a Perhentian-szigetek, amelyek a félsziget északkeleti szegletéhez közel találhatóak. A szigetcsoport két szigetből áll, amelyek a Kecil (kicsi) és a Besar (nagy) neveket kapták, nem volt túl élénk fantáziája a sziget névadóinak. Mind a szigeteken található tengerpartok, mind a környező vizek élővilága elsőrangú látnivalókat kínál. A Kecil-szigeten a Coral Bay és a Long Beach bungalókkal tarkított tengerpartjai mellett rengeteg kisebb homokos tengerpart található, ahol kis szerencsével egyedül lehet az idelátogató. A tengerpartok egy részét csak dzsungeltúra után vagy hajóval lehet megközelíteni, így különösen nagy esélye van annak, hogy ezeken a helyeken az ember valóban Robinson Crusoe-nak érezze magát. A gyönyörű homokos tengerpart mellett a vízi élővilág is mesés, alig néhány méterre a parttól már sok helyen gyönyörű korallt talál az ember, ha pedig egy hajókirándulásra befizet, akkor búvárkodás nélkül is (egyszerűen pipával és úszószemüveggel) láthat cápákat, tengeri teknősöket és egyéb színes trópusi halakat.

A fotókat Gábor és Rachele, a Surfing the Planet magyar-olasz világutazó párja készítette, kétrészes beszámolójukat az alábbi oldalakon olvashatod (Perhentian-egy sziget amely rabul ejt, A Perhentian-sziget varázslatos tengerpartjai). Gábor és Rachele további utazásait figyelemmel kísérheted a Facebook oldalon, illetve a Surfing the planet blogon.

L'isola di Perhentian
Kep 2 - Perhentian-sziget
Adam & Eve Beach
Kep 4 - Perhentian-sziget
Kep 5 - Perhentian-sziget
Kep 6 - Perhentian-sziget

Coral Bay
Tramonto
Playa Virgen
D'Lagoon
Petani beach
Agua en Romantic beach
Tortuga marina

Copyright © 2014 Surfing the Planet. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

- hirdetés -
276,252RajongókTetszik
6,762KövetőkKövetés
272KövetőkKövetés
24FeliratkozókFeliratkozás