More
  - hirdetés -

  Rio de Janeiro – Látképek Dél-Amerika legizgalmasabb városáról

  Rio de Janeiro nem a fővárosa, még csak nem is a legnagyobb városa Brazíliának, mégis az ország nevét hallva mindenkinek ez a város jut először eszébe. A város, amely csodás fekvése miatt joggal tart igényt a Dél-Amerika legszebb városa címre. Rio de Janeiro, amelyet legtöbben egyszerűen csak Riónak neveznek, számtalan különböző arccal rendelkezik.

  - hirdetés -

  A városra gondolva sokaknak elsőként az évenként megrendezésre kerülő fergeteges karnevál jelenik meg először a szeme előtt, díszes jelmezekkel, szambatáncosokkal és lengén öltözött hölgyekkel. Másoknak Ipanema hotelekkel övezett fényűző tengerpartja ugrik be vagy éppen a Copacabana, amelyen valóban a mai napig mindenfelé mezítlábas gyerekek kergetik a labdát. A város minden negyedének világszerte híres focicsapata van, elég csak a Flamengóra vagy a Botafogóra gondolnunk, és Rióban található Dél-Amerika leghíresebb stadionja is, a Maracaña, amelynek átkát, az 1950-es hazai pályán elvesztett VB-döntő máig élő rémképét, az idei világbajnokságon készül elűzni a brazil nemzeti tizenegy. Ahogy a városnak több arca van, fényképezni is több szemszögből lehet. A következő fotósorozat Rio távlati képére koncentrál, amelynek középpontjában – szinte bárhonnan is fényképezzük azt – mindig a város két legfontosabb szimbóluma áll. A Cukorsüveg-hegy, amely különleges formájáról kapta a nevét, a várost felülről pedig a Megváltó Krisztus szobra uralja, amely keresztet formáló kitárt karjaival szinte magához öleli a várost.

  A fotókat Gábor és Rachele, a Surfing the Planet magyar-olasz világutazó párja készítette, akiknek riói beszámolóját itt részletesen is elolvashatjátok. Gábor és Rachele további utazásait figyelemmel kísérheted a Facebook-oldalukon, illetve a Surfing the Planet blogon.Kep 1 - Rio

  Kep 2 - Rio

  - hirdetés -

  Kep 3 - Rio

  Kep 4 - Rio

  Kep 5 - Rio

  Kep 6 - Rio

  Kep 7 - Rio

  Kep 8 - Rio

  Kep 9 - Rio

  Kep 10 - Rio

  - hirdetés -

  Kep 11 - Rio

  Kep 12 - Rio

  Kep 13 - Rio

  Kep 14- Rio

  - hirdetés -

  Kep 15 - Rio

  Kep 16 - Rio

  Kep 17 - Rio

  Kep 18 - RioCopyright © 2014 Surfing the Planet. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

  - hirdetés -