Beagle-csatorna: Hajózás a világvégén

A Beagle-csatorna Dél-Amerika legdélebbi csücskében található, a Tűzföld legnagyobb szigetét választja el több kisebb szigettől. A csatorna a nevét Charles Darwin hajójáról a Beagle-ről kapta, amin a híres tudós ezen a vidéken hajózott. Ennél délebbre egyszerű halandó ember nehezen juthat, hiszen ezen a csatornán indulnak útra elsősorban Ushuaiából azok a nagyrészt kutató hajók, amelyek az alig több mint ezer kilométerre található Antarktisz kontinensére igyekszenek. Ushuaiából a régió központjából hajókiránduláson tekinthetjük meg a Beagle-csatornát és annak élővilágát. A táj felejthetetlen élményt jelent, havas hegycsúcsok szegélyezik a csatorna mindkét oldalát, miközben a sarkvidéki szélnek köszönhetően a tenger gyakran vadul hullámzik. A csatornán található az a világítótorony, amelyet sokan a „világvégét” jelző épületként emlegetnek, utalván arra, hogy a civilizációnk dél felé itt nagyjából véget is ér. A csatornán végighajózva, a csodás táj mellett megtekinthetjük a Tűzföld különleges élővilágát is. Az egyik kisebb sziget hatalmas kormorán és kékszemű károkatona populációnak ad élőhelyet, míg egy másik szigeten napozó fókákat és oroszlánfókákat tekinthetünk meg. Az itteni élővilág megismerésének fénypontja a Martilla-sziget, ahol két különböző pingvinfajt tekinthetünk meg az élőhelyén. Összesen körülbelül tízezer Magellán-pingvin és szamárpingvin él ezen a szigeten.

- hirdetés -

Ha érdekelnek további részletek a Beagle-csatornán való hajózásról, a Tűzföld élővilágáról, akkor ajánlom figyelmetekbe Gábor és Rachele, egy magyar-olasz világutazó pár beszámolóját. Gábor és Rachele további utazásait figyelemmel kísérheted a  Facebook-oldalukon, illetve a Surfing the Planet blogon.

Kép 1 - Beagle-csatorna
Kép 2 - Beagle-csatorna
Kép 3 - Beagle-csatorna
Kép 4 - Beagle-csatorna
Kép 5 - Beagle-csatorna
Kép 6 - Beagle-csatorna
Kép 7 - Beagle-csatorna


Kép 9 - Beagle-csatorna
Kép 10 - Beagle-csatorna
Kép 11 - Beagle-csatorna
Kép 12 - Beagle-csatorna
Kép 13 - Beagle-csatorna
Kép 14 - Beagle-csatorna
Kép 15 - Beagle-csatorna
Kép 16 - Beagle-csatornaCopyright © 2014 Surfing the Planet. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll.  A képek írásbeli engedély nélküli felhasználása, publikálása tilos.

- hirdetés -