More
  - hirdetés -

  Az Egyesült Államok felfüggeszti a beutazást Európából

  Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából – jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán este a Fehér Házból.

  - hirdetés -

  06:40

  A koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt utazási tilalom péntek éjféltől lép életbe, de a tiltás nem érinti az Egyesült Királyságból érkező utasokat.

  Trump így nyilatkozott: az amerikai kormány “életmentő lépéseket” tett, amikor a járvány kezdetekor betiltotta az utazásokat Kínából. “Most ugyanezt kell tennünk Európával”.

  - hirdetés -

  07:15

  A jelenlegi tilalom vonatkozik mindenkire, aki az Egyesült Államokba érkezését megelőző 14 napon belül az EU schengeni határ menti övezetében tartózkodott.

  Ez alapján Írország kivételt képez mivel nem tartozik a 26 schengeni országhoz. Bulgária, Horvátország és Románia szintén kivételek, bár az EU-tagjai, de nem tartoznak a schengeni térségbe.

  A jelenlegi pontos lista: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc

  A cikket frissítjük!

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  272,116FansLike
  6,433FollowersFollow
  281FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -