Az Egyesült Államok felfüggeszti a beutazást Európából

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából – jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán este a Fehér Házból.

- hirdetés -

06:40

A koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt utazási tilalom péntek éjféltől lép életbe, de a tiltás nem érinti az Egyesült Királyságból érkező utasokat.

Trump így nyilatkozott: az amerikai kormány “életmentő lépéseket” tett, amikor a járvány kezdetekor betiltotta az utazásokat Kínából. “Most ugyanezt kell tennünk Európával”.

- hirdetés -

07:15

A jelenlegi tilalom vonatkozik mindenkire, aki az Egyesült Államokba érkezését megelőző 14 napon belül az EU schengeni határ menti övezetében tartózkodott.

Ez alapján Írország kivételt képez mivel nem tartozik a 26 schengeni országhoz. Bulgária, Horvátország és Románia szintén kivételek, bár az EU-tagjai, de nem tartoznak a schengeni térségbe.

A jelenlegi pontos lista: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc

A cikket frissítjük!