More
  - hirdetés -

  Az Európai Bizottság felfüggesztheti a résidő-szabályt

  Az Európai Bizottság vizsgálja és a „résidő-szabály” felfüggesztésének lehetőségét.

  - hirdetés -

  Az Európai Bizottság enyhítené a repülőtéri leszállási szabályokat, miután nyilvánvaló felháborodás keltett, hogy a légitársaságok üres repülőgépekkel repülnek – növelve a szén-dioxid-kibocsátást- csak hogy megőrizzék repülőtéri résidőiket.

  A repülési résidőnek vagyis angolul: „slot”-nak hívják a le- és felszállási jogot, amelyért a légitársaság adott időpontban, egy repülőtéren le- és felszállást hajthat végre, a két esemény között pedig használja a légikikötő infrastruktúráját.

  A hét elején bevezetett repülési korlátozások kapcsán több európai székhelyű légitársaság is üres „szellem repülőket” üzemeltetett az utazási igény csökkenése közepette annak biztosítása érdekében, hogy ne veszítsék el értékes repülőtéri résidőiket.

  Az EU résidőkről szóló rendelete (EGK 95/93) előírja a légitársaságok számára, hogy a kiosztott résidők 80% -át üzemeltessék, különben elveszítik őket. Az EU most azt vállalta, hogy a szabály ideiglenes felfüggesztésével megkönnyíti a légitársaságok terheit.

  - hirdetés -

  Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen elmondta: „A koronavírus kitörése nagy hatással van az európai és a nemzetközi repülési iparra. Látjuk, hogy a helyzet napról napra romlik, és a forgalom várhatóan tovább csökken, ezért a bizottság nagyon gyorsan előterjeszti az úgynevezett repülőtéri résidőkre vonatkozó jogszabályokat. ”

  “Azt akarjuk, hogy a légitársaságok megkönnyítsék a repülőtéri résidők megőrzését, még akkor is, ha a csökkenő forgalom miatt nem használják ki a kiosztott résidőket.”

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  272,116FansLike
  6,433FollowersFollow
  281FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe