- hirdetés -

FRISSÍTVE! A Wizz Air tájékoztatása a koronavírusról

A Wizz Air tájékoztatást adott ki a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban. A cikket folyamatosan frissítjük, ha új információt kapunk!

- hirdetés -

Február 27-i frissítés:

A Wizz Air a mai napon módosított menetrendet jelentett be a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakra, miután a COVID-19 vírusfertőzés miatt számos olaszországi útvonala iránt visszaesett a kereslet. A módosítás nagyobb számú járat törlését tette szükségessé egyes észak-olaszországi útvonalakon. A jelzett időszakban összesen 60%-kal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása. 

Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatjuk, és átfoglaljuk egy alternatív útvonalra. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120%-ának WIZZ számlára való jóváírása között.

- hirdetés -

ÉRINTETT ÚTVONALAK (A HETI JÁRATSZÁM VÁLTOZÁSA)

Útvonal Heti járatszám
március 11–18.
Heti járatszám
március 18–25.
Heti járatszám
március 25.–április 2.
Budapest – Bari 5 helyett 2 5 helyett 2 7 helyett 2
Budapest – Róma Fiumicino 7 helyett 2 7 helyett 2 9 helyett 2
Budapest – Milánó Malpensa 13 helyett 4 13 helyett 4 13 helyett 4
Budapest – Nápoly 3 helyett 1 3 helyett 1 3 helyett 1
Budapest – Bologna 2 helyett 1 2 helyett 1 2 helyett 1
Budapest – Catania 2 helyett 1 2 helyett 1 3 helyett 1
Debrecen – Milánó Malpensa heti 2 heti 2 heti 2

 

Február 26.

A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál. A Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, minden tekintetben követi azok iránymutatását, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban folyamatosan nyomon követi a legfrissebb fejleményeket. A légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete világos irányelvek mentén, jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket.

- hirdetés -

Az érintett járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivontuk a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítjük, mielőtt újra forgalomba állítjuk. A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottunk a flottánkból, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztottuk.

Bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, légitársaságunk elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra, és a WIZZ minden szükséges lépést megtesz, hogy megőrizze azt.

A cikket folyamatosan frissítjük, ha új információt kapunk!

- hirdetés -
275,878FansLike
6,957FollowersFollow
284FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -