More
  - hirdetés -

  FRISSÍTVE! A Wizz Air tájékoztatása a koronavírusról

  A Wizz Air tájékoztatást adott ki a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban. A cikket folyamatosan frissítjük, ha új információt kapunk!

  - hirdetés -

  Február 27-i frissítés:

  A Wizz Air a mai napon módosított menetrendet jelentett be a 2020. március 11. és április 2. közötti időszakra, miután a COVID-19 vírusfertőzés miatt számos olaszországi útvonala iránt visszaesett a kereslet. A módosítás nagyobb számú járat törlését tette szükségessé egyes észak-olaszországi útvonalakon. A jelzett időszakban összesen 60%-kal csökken a légitársaság teljes olaszországi kapacitása. 

  Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatjuk, és átfoglaljuk egy alternatív útvonalra. A jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120%-ának WIZZ számlára való jóváírása között.

  - hirdetés -

  ÉRINTETT ÚTVONALAK (A HETI JÁRATSZÁM VÁLTOZÁSA)

  Útvonal Heti járatszám
  március 11–18.
  Heti járatszám
  március 18–25.
  Heti járatszám
  március 25.–április 2.
  Budapest – Bari 5 helyett 2 5 helyett 2 7 helyett 2
  Budapest – Róma Fiumicino 7 helyett 2 7 helyett 2 9 helyett 2
  Budapest – Milánó Malpensa 13 helyett 4 13 helyett 4 13 helyett 4
  Budapest – Nápoly 3 helyett 1 3 helyett 1 3 helyett 1
  Budapest – Bologna 2 helyett 1 2 helyett 1 2 helyett 1
  Budapest – Catania 2 helyett 1 2 helyett 1 3 helyett 1
  Debrecen – Milánó Malpensa heti 2 heti 2 heti 2

   

  Február 26.

  A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál. A Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, minden tekintetben követi azok iránymutatását, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban folyamatosan nyomon követi a legfrissebb fejleményeket. A légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete világos irányelvek mentén, jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket.

  Az érintett járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivontuk a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítjük, mielőtt újra forgalomba állítjuk. A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottunk a flottánkból, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztottuk.

  Bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, légitársaságunk elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra, és a WIZZ minden szükséges lépést megtesz, hogy megőrizze azt.

  A cikket folyamatosan frissítjük, ha új információt kapunk!

  - hirdetés -