- hirdetés -

Két napra bezárják a Feröer-szigetek legnépszerűbb látnivalóit 2020-ban

A mesés tájak és lunda kolóniák ezreinek otthona, a Feröer-szigetek, 2020-ban pár napra bezárja kapuit az ide látogató turistaáradat előtt, hogy megóvják törékeny ökoszisztémáját és felhívják a figyelmet az overturizmus jelenségére. A Norvégia és Izland között elhelyezkedő szigetcsoportra 2020. április 15-17. között közel 100 önkéntest várnak, akik „koszt és kvártélyért” cserébe a sziget karbantartási munkálatai körül segédkeznek.

- hirdetés -

A munkálatok ideje alatt 14 főbb turistalátványosság lesz lezárva a látogatók előtt, többek között a Feröer-szigetek legmagasabb hegye a Slættaratindur, ahol az utolsó (hegycsúcsra vezető), jelenleg balesetveszélyes túraútvonal szakaszát újítják meg és jelölik ki újra.

Fotók: pixabay.com

Napjainkban egyre népszerűbb a volunturizmus jelensége, ezt jól látható, hogy ide is Kínából, Mexikóból, Izraelből, Ausztráliából és Amerikából érkeznek önkéntesek. A Guðrið Højgaard a Visit Faroe Island igazgatója elmondta, hogy a 2019-es önkéntes hétvégéjük annyira sikeres volt, hogy azt tervezik minden évben megismétlik.

- hirdetés -

“Számunkra a turizmus nem csupán a számokról szól. Minden évben várjuk a látogatókat, de felelősséggel tartozunk a közösségünk és a gyönyörű környezetünk iránt is, és célunk a szigetek megőrzése és védelme, biztosítva a fenntartható és felelősségteljes növekedést.”

Az önkéntesek olyan projektekben vesznek részt, mint a különböző turistautak felújítása, kilátópontok építése, jelzőtáblák felállítása vagy éppen az infrastruktúra kiépítése és fejlesztése olyan népszerű helyeken, mint Mykines-szigete, ahol óriási lunda kolóniákat látogathatunk meg. Ezekre a fejlesztésekre nagy szükség van, a szigetek lakosainak száma mindössze 50 000 körül van, az évente ideérkező turisták száma pedig ennek csaknem a kétszerese, ami súlyos teher a sziget infrastruktúrájának.

- hirdetés -
275,975FansLike
6,959FollowersFollow
284FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -