- hirdetés -

Hotel nyílik a Versailles-i kastélyban

Éld át Marie Antoinette álmát és tölts el egy éjszakát a 17. századi palota luxus lakosztályaiban tavasszal. Ha valaha fantáziáltál arról, hogy milyen lehet a világ egyik legfényűzőbb palotájában tölteni az éjszakát hamarosan valósággá válhat az álmodozás.

- hirdetés -

A francia Airelles cégcsoport a tervek szerint 2020 tavaszán luxus hotelt nyit a Párizs külterületén fekvő Versailles-i palotában, melynek fénykora XVI. Lajos és Marie Antoiette 17. századi uralkodására nyúlik vissza.

Versailles látogatók millióit vonzza évente, akik mind megcsodálhatják Franciaország művészetének és építészetének ékkövét. A hatalmas és makulátlan kertek éppen annyira lenyűgözőek, mint Versailles díszes belső terei.

- hirdetés -

A közel 921 000 négyzetméteres palota 2300 szobából áll és számtalan fontos festmény és szobor otthona. Leghíresebb szobája a Tükörterem, ahol az aranyozott galéria boltozatos mennyezetén 30 festményen keresztül dokumentálják Franciaország 17. századi politikai győzelmeit.

Az Airelles Versailles-i Le Grand Controle hotel lesz az egyetlen, amely valóban a palotán belül kap helyet. A cégcsoport a francia Alain Ducasse séffel kooperált, hogy egy 14 szobás luxus hotelt és gourmet éttermet álmodjanak meg a 17-18. századi történelemtől átitatott falak közé. Chrisophe Tollemer építész vezette a kreatív munkálatokat a hotel kialakításánál, ahol elsődleges volt a 18. századi stílus megőrzése. A hotel a narancsfaligetekre és a kert impozáns tavára nyújt majd felejthetetlen kilátást.

„A lenyűgöző új hotelt a történelemmel átszőtt környezetben mutatják be hamarosan, csupán egy kőhajításnyira Versailles híres Tükörtermétől és francia kertjeitől” – írta az Airelles honlapján.

A Le Grand Contrôle 14 szobával és lakosztállyal, wellness központtal és fedett uszodával rendelkezik majd. A luxusszálloda projektje hosszú időre nyúlik vissza, hiszen már 2011-ben is felbukkantak tervezetek a szállodáról. 2015-ben a Versailles-i kastély pályázati felhívást tett közzé három 17. és 18. századi épület felújítására, amelyek a palotával szomszédosak. Végül az Airelles nyerte el a pályázatot és kezdhette meg a hotel kivitelezését. A foglalásokat decembertől fogadják, azonban a szobák és lakosztályok árfekvése egyelőre nem publikus.

- hirdetés -
Forrás:www.afar.com
- hirdetés -
276,230FansLike
6,961FollowersFollow
282FollowersFollow
39SubscribersSubscribe
- hirdetés -