More
  - hirdetés -

  Kényelmesebbé válhatnak a repülőgépek ülései

  A turistaosztályon utazók rendszerint csak vágyakozhatnak a nagyobb ülések és tágasabb lábtér után, azonban mindez valósággá válhat Amerikában a repülésbiztonsági szabályok felülvizsgálatának köszönhetően. A Szövetségi Repülési Igazgatóság azt tervezi, hogy novemberben 12 napos evakuálási tesztet végez 720 önkéntes közreműködésével, hogy megállapítsák, hogy az utasok hogyan tudják legkönnyebben elhagyni a fedélzetet vészhelyzet esetén.

  - hirdetés -

  A tesztelési időszakban megnézik, hogy a jelenlegi ülésméretek mennyire egyeznek meg az evakuálási feltételekkel. Egy meghallgatás során felmerült, hogy az utasok magasságát, súlyát és fizikai fogyatékosságait figyelembe kellene venni a repülőgépek újratervezésének tekintetében, hogy azok mindenki számára egyformán biztonságosak legyenek.

  A novemberi szimulációk valós szituációkat utánoznak majd, így sötétben történnek és a vészkijáratok fele el lesz torlaszolva. Jelenleg a légitársaságoknak 90 másodpercen belül evakuálni kell az utasokat, de az ülések nagyságára nincsen semmilyen előírás. „Az amerikaiak egyre erősebb testalkatúak, így az ülések mérete fontos, azonban a leglényegesebb, hogy a biztonsági előírások legyenek elsődlegesen meghatározva” – mondta az FFA adminisztrátor helyettese Dan Elwell.
  „Még ebben az évben megállapítjuk a biztonságos repüléshez szükséges ülések magasságát és szélességét.”

  Az ülések méretei légitársaságonként és repülőgépenként eltérőek, sőt még olyan pletykák is felröppentek az elmúlt években, hogy néhány légitársaság állóhelyeket vezetne be. Szerencsére ez nem bizonyult kivitelezhetőnek. De ha az ülések minimális méreteit egységesen meghatározzák az az utasoknak is kényelmesebbé fogja tenni az utazást a jövőben.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,164FansLike
  6,943FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -