More
  - hirdetés -

  Az új öltözködési etikett betartására figyelmezteti a turistákat Sevilla

  Andalúzia egyik gyöngyszeme Sevilla, ahol az év nagy részében ragyogó az idő, így a helyiek elnézőbbek, ha egy kicsit lengébb öltözékben fedezzük fel a középkori utcácskákat, mint azt a világ más tájain tennénk.

  - hirdetés -

  Azoknak azonban, akik a Sevillai székesegyházat szeretnék a városlátogatásukba beilleszteni meg kell felelniük az új, sokkal szigorúbb öltözködési szabályoknak, miután a gótikus remekmű hatóságai bejelentették, hogy véget vetnek annak a szokásnak, hogy a látogatókat a testüket alig fedő ruházatban engedik be. A székesegyház ajtóira új táblák kerültek ki, melyek azt mutatják, hogy miniszoknyában, forrónadrágban, ujjatlan pólókban, strand kalapban és baseball sapkában tilos belépni, ahogy a flip-flopok is tiltó listán vannak.

  Ez azt jelenti, ha szeretnék megnézni a Giralda minarett harangtornyát, vagy Kolumbusz síremlékét, akkor vállainkat elfedő felsőt, hosszú nadrágot vagy legalább térdig érő szoknyát kell viselnünk. A lenyűgöző székesegyház Sevilla múltját, a mór fővárost idézi és a város egykori fő mecsetének romjaira épült ez az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság.

  - hirdetés -

  A székesegyház honlapja is felhívja a figyelmet az új szabályokra, a következő üzenettel: „A székesegyház szent jellegének tiszteletben tartása érdekében emlékeztetjük Önöket, hogy a nyári hónapokban elengedhetetlen az öltözködési etikett tiszteletben tartása. A megfelelő öltözködés elősegíti az együttélés szabályait és tiszteletben tartja a székesegyház különleges atmoszféráját. Kérjük vegyék le a kalapokat mielőtt belépnének a katedrálisba és tartózkodjanak a strandcipők viselésétől. A hölgyek nem léphetnek be ujjatlan pólókba és rövidnadrágokba és a férfiak sem viselhetnek ujjatlan felsőt látogatásuk alkalmával. Köszönjük.”
  Az új rendeleteken kívül a látogatóknak tilos hangoskodni, futni, enni, inni vagy dohányozni a székesegyház falain belül.

  - hirdetés -
  - hirdetés -