More
  - hirdetés -

  A Google Fordító új kameratechnológiája megkönnyítheti az utazást

  Használod utazásaid során a Google Fordító mobil applikációját? Akkor az új frissítésüknek biztosan örülni fogsz. Az alkalmazás egy fényképezőgép-fordítási funkció frissítést kapott, melynek célja az utazás könnyebbé tétele és különösen hasznos lehet, ha a telefonunk nem tud csatlakozni Wi-Fihez vagy nincsen térerőnk.

  - hirdetés -

  A Google Fordító mobil alkalmazása lehetővé teszi, hogy a felhasználók felfedezzenek ismeretlen tájakat és kommunikáljanak különböző nyelveken. Azonnali fényképezőgép-fordítási funkciója segítségével saját nyelvünkön láthatjuk a világot, a telefon kamera lencséjét az idegen nyelvű jelzéseket, feliratokat, menüket, szinte bármit, az idegen szövegre irányítva. A funkciót először 2015-ben mutatták be, amely akkor 28 nyelvet tudott angolra fordítani. Az új frissítéssel most már több, mint 88 nyelvet tud közel 100 nyelvre lefordítani, az alkalmazás még olyan különlegesebb nyelveket is támogat, mint az arab, a hindi, a maláj, a thai és a vietnami.

  Több mint 10 afrikai nyelvet is megtalálunk a különlegességek között, köztük a sesothot, az igbot és a szomálit is. Az alkalmazás automatikus felismeri a nyelvet, amelyre a kamera fényképezőgépét fordítjuk, amely különlegesen hasznos lehet, ha olyan helyekre utazunk ahol több nyelvet is használnak a térségben. A frissítések továbbá a pontosabb és természetesebb fordításokat célozzák meg és csökkentik a hibalehetőségeket egyes nyelvek esetében.

  Az alkalmazás új köntöst kapott, melyet sokkal egyszerűbb használni, jelenleg három fordítási lehetőség közül választhatunk az alkalmazás alján található menüben. Az „Instant” amely azonnal lefordítja a szöveget, ha a telefon kameráját ráirányítjuk, a „Szkennelés” verzió lehetővé teszi, hogy a felhasználók fényképet készítsenek, és az ujjukkal jelöljék ki a lefordítani kívánt szöveget, az „Importálás” funkció segítségével pedig a telefonon lévő fotók közül fordíthatunk le feliratokat.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  - hirdetés -
  274,860FansLike
  6,941FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -