More
  - hirdetés -

  Dubai speciális engedélyt ad a turistáknak alkohol vásárláshoz

  Dubai kedvelt úti cél, tele innovációkkal és újonnan nyíló attrakciókkal, azonban az alkohol vásárlás és fogyasztás körüli tilalom és szabályozások sora aggasztja a városba érkező turistákat.

  - hirdetés -

  Ez a jövőben várhatóan megváltozik, mert új intézkedéseket vezetnek be. 21 éves kor felett minden nem-muszlim vallású látogató egy ingyenes, egy hónapra szóló licence-t szerezhet saját részre történő alkohol vásárlásra és fogyasztásra. A látogatók 17 afrikai + keleti áruházban vagy 17 Mercantile and Marketing International  (MMI) ital üzletben kaphatják meg a licencet amíg Dubaiban tartózkodnak.

  Az igényléshez be kell mutatni az eredeti útlevelet, kitölteni egy rövid formanyomtatványt, alá kell írni egy hivatalos nyilatkozatot, hogy nem számítanak helyi lakosnak az Egyesült Arab Emírségekben és egyetértenek az alkohol beszerzésével, szállításával és fogyasztásával kapcsolatos szabályokkal Dubaiban. A boltban mind az útlevél, mind a beléptető pecsét egy példányát megőrzik és a látogatók egy tájékoztató kiadványt kapnak, mely útmutatást tartalmaz a felelős alkoholfogyasztáshoz Dubaiban. Az engedély 30 napig érvényes és megújítható, ha a látogató meghosszabbítja tartózkodását.

  - hirdetés -

  Idén korábban a külföldi lakosok számára is nagyban megkönnyítették az alkoholvásárlásra vonatkozó előírásokat, így tőlük a fent említett boltokban mindössze a helyi lakosok személyi igazolványának másolatát, útlevelet, vízumot és útlevélképet kérnek az engedélykérelem elindításához.

  További részletes információt a szabályozásról ITT és ITT találunk.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,170FansLike
  6,940FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe
  - hirdetés -