More
  - hirdetés -

  Bécsbe készülsz? – ne olvasd el előre a véleményeket a városról

  Bécs turisztikai hivatala azt tanácsolja, hogy mielőtt a városba készülünk, ne bújjuk az internetet online vélemények után kutatva. Új „Unrating Vienna” névre keresztelt kampányuk arra biztatja a turistákat, hogy saját maguk tapasztalatai alapján fedezzék fel és ítéljék meg a várost. A tavalyi „Unhashtag Vienna” kampánynak is nagy sikere volt, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy próbálják meg jobban megélni a pillanatot azáltal, hogy nem csak a fotók készítésével vannak elfoglalva.

  - hirdetés -

  Az új kampány plakátokon, nagy hirdetőtáblákon mutatja be a negatív online visszajelzéseket, olyanokat például, amely a Schönbrunn-i kastély gyepét „rendetlennek” jellemzi, vagy amelyik a Práter parkjának látványát ócskának nevezi. Ezzel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az online vélemények néha teljesen félrevezethetik az embereket és jobb ha a saját tapasztaltaink után alkotunk véleményt.

  Fotó: Vienna Tourist Board

  „A humoros oldaláról próbáljuk bemutatni azt, hogy az online vélemények és értékelések nem mindig a valóságot tükrözik, amikor kikapcsolódásra alkalmas helyek után nézelődünk.” – mondta el Norbert Kettner, a turisztikai hivatal ügyvezető igazgatója. „A kampány célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a saját véleményformálás fontosságára, valamint, hogy széleskörű párbeszédet indítsunk el vele.”

  - hirdetés -

  A kampány hirdetéseivel már a londoni metrón és buszállomásokon is találkozhatunk, a plakátokon az áll „ki dönti el, Te mit szeretsz?”. A turisztikai hivatal elismeri, hogy az online értékelés egy nagyon hasznos dolog, melyet maguk is sokat használnak a marketing kampányaikban, de azt látják, hogy az egyre digitalizálódó világban, ha nem tudatosan használjuk, sokszor félrevezethetnek bennünket.

  Fotó: Vienna Tourist Board

  A Bécsi Turisztikai Hivatal adatai szerint az utazók 95%-a átlagosan 7 véleményt olvas el mielőtt lefoglal és kiválaszt egy nyaralási desztinációt, azonban az online vélemények nagyon szubjektívek lehetnek. Vegyük példának a Bécsi Állami Operaházat melynek 19 725 értékelése van, átlagosan 4,7 csillagos értékeléssel, ahol ha elég figyelmesen böngészünk a vélemények között, olyan negatívakkal is találkozhatunk, amely az épületet „csúnyának” titulálja. Ez azonban nem egyedülálló jelenség, még az olyan, a világ csodájaként számon tartott hely, mint a Kínai Nagy Fal sem kerülheti el a negatív hozzászólásokat: „Nem valami magas, vagy nagy. Csak úgy szólok. De azért egész jó volt.” – szólt az egyik vélemény.

  Mindannyian másképp látunk és érzékelünk dolgokat, ez az üzenet áll az Unrating Vienna kampány mögött is, amely arra ösztönzi az utazókat, hogy legyenek kicsit szkeptikusok amikor az online vélemények között böngésznek és inkább fedezzék fel Bécset, és saját szemszögükből és tapasztalataikból formáljanak véleményt.

  - hirdetés -
  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,170Fans