More
  - hirdetés -

  Hamarosan újra látogatható lesz a Notre Dame (részlegesen)

  Évente több millió turista látogatja az ikonikus párizsi épületet, melyben annak ellenére is folynak a felújítási munkálatok, hogy a bőkezű támogatók késlekednek a kifizetésekkel. Az épület homlokzatának bemutatása okos lépés a főszezon közepén annak érdekében, hogy az óriási újjáépítéshez továbbra is érkezzenek felajánlások.

  - hirdetés -

  A milliárdos francia támogatók, akik szemkápráztató összegeket ígértek a Notre Dame munkálataihoz a hírek szerint egyetlen fillért sem fizettek egyelőre. Épp ellenkezőleg, főleg amerikai és francia személyek egyéni adományaiból fizetik azt a 150 embert, akiket a katedrális a felújítási munkálatokkal megbízott az április 15-i tűzvész óta. Közel 1 milliárd dollárt ajánlottak fel Franciaország leggazdagabb családjai és cégei, de a hivatalos szervek azt mondják, hogy addig visszatartják a pénzt, amíg konkrét terveket nem látnak, amellyel eldönthetik, hogy hova fektetik be a pénzüket.

  fotó: taikun_rko | Pixabay

  Mindeközben azonban a felújítások nem álltak meg, a dolgozók egy fa rámpát építenek, hogy hozzáférjenek ahhoz a 250 tonna kiégett állványzat törmelékéhez, melyet az egykori huszártorony helyreállítási munkálatai miatt építettek. A terv a leégett állványzat eltávolítása és egy a mostaninál robusztusabb „ernyő” építése ideiglenes tető gyanánt, mely alatt megkezdődhet a tető és boltozat rekonstrukciója.

  - hirdetés -

  Két munkatárs azon dolgozik, hogy a mérgező ólomportól megtisztítsák az előteret. A székesegyház tisztviselői azt mondják, hogy várhatóan június végéig részlegesen megnyitják a katedrálist a nagyközönség előtt, akik így ismét megcsodálhatják az ikonikus épület homlokzatát.

  fotó: Manolo Franco | Pixabay

  A tervek között szerepel, hogy a Notre Dame leghíresebb szobrát, a Párizsi Szüzet átmenetileg az előtérben mutatják be, vélhetően egy üvegszekrényben. A Notre Dame tisztviselőinek adatai szerint a látványosságot 14 millió turista látogatja évente és az idegenvezetések jelenleg is áthaladnak az Île de la Cité-n, a szigeten, amely a Notre Dame otthona.

  Forrás:skift.com
  - hirdetés -
  - hirdetés -
  275,170FansLike
  6,940FollowersFollow
  283FollowersFollow
  39SubscribersSubscribe