Hamarosan újra látogatható lesz a Notre Dame (részlegesen)

Évente több millió turista látogatja az ikonikus párizsi épületet, melyben annak ellenére is folynak a felújítási munkálatok, hogy a bőkezű támogatók késlekednek a kifizetésekkel. Az épület homlokzatának bemutatása okos lépés a főszezon közepén annak érdekében, hogy az óriási újjáépítéshez továbbra is érkezzenek felajánlások.

- hirdetés -

A milliárdos francia támogatók, akik szemkápráztató összegeket ígértek a Notre Dame munkálataihoz a hírek szerint egyetlen fillért sem fizettek egyelőre. Épp ellenkezőleg, főleg amerikai és francia személyek egyéni adományaiból fizetik azt a 150 embert, akiket a katedrális a felújítási munkálatokkal megbízott az április 15-i tűzvész óta. Közel 1 milliárd dollárt ajánlottak fel Franciaország leggazdagabb családjai és cégei, de a hivatalos szervek azt mondják, hogy addig visszatartják a pénzt, amíg konkrét terveket nem látnak, amellyel eldönthetik, hogy hova fektetik be a pénzüket.

fotó: taikun_rko | Pixabay

Mindeközben azonban a felújítások nem álltak meg, a dolgozók egy fa rámpát építenek, hogy hozzáférjenek ahhoz a 250 tonna kiégett állványzat törmelékéhez, melyet az egykori huszártorony helyreállítási munkálatai miatt építettek. A terv a leégett állványzat eltávolítása és egy a mostaninál robusztusabb „ernyő” építése ideiglenes tető gyanánt, mely alatt megkezdődhet a tető és boltozat rekonstrukciója.

- hirdetés -

Két munkatárs azon dolgozik, hogy a mérgező ólomportól megtisztítsák az előteret. A székesegyház tisztviselői azt mondják, hogy várhatóan június végéig részlegesen megnyitják a katedrálist a nagyközönség előtt, akik így ismét megcsodálhatják az ikonikus épület homlokzatát.

fotó: Manolo Franco | Pixabay

A tervek között szerepel, hogy a Notre Dame leghíresebb szobrát, a Párizsi Szüzet átmenetileg az előtérben mutatják be, vélhetően egy üvegszekrényben. A Notre Dame tisztviselőinek adatai szerint a látványosságot 14 millió turista látogatja évente és az idegenvezetések jelenleg is áthaladnak az Île de la Cité-n, a szigeten, amely a Notre Dame otthona.

Forrás:skift.com
- hirdetés -
- hirdetés -
276,871RajongókTetszik
7,001KövetőkKövetés
282KövetőkKövetés
33FeliratkozókFeliratkozás
- hirdetés -