More
  - hirdetés -

  Pünkösdi programok a hosszú hétvégére

  A pünkösdi hosszú hétvége hamisítatlan nyári meleggel csalogat a friss levegőre, ebben az időszakban szívesen mozdulunk ki, hogy feltöltsük napelemeinket. Ne csüggedj, ha nincs időd hosszasan bogarászni a legjobb természetközeli programlehetőségek közül, összegyűjtöttük a legérdekesebbeket szerte az országban. Neked mindössze annyi teendőd van, hogy útra kelj a legszimpatikusabb célpont felé és feltöltekezz élményekkel.

  - hirdetés -

  Kenus barangolás Szarvas-Békésszentandrási Körös-holtágon

  A nagy hőségben különösen frissítő élmény kenuval bebarangolni a Kőrös-holtágának titokzatos világát, ahol természeti- és kulturális kincseink nyomába eredhetünk. A Kőrös-Maros Nemzeti Park több időpontban indít felejthetetlen evezős élményprogramot.
  Időpont: 2019. június 8. szombat és június 9. vasárnap 9.00-12.00 és 14.00-17.00
  Részletes program: https://www.facebook.com/events/653199258441114/

  Gólyagyűrűzés Kecskeméten

  Fotó: Ilycsin Zsuzsi

  A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Hunyadivárosi Madárbarát Program szervezésében bemutatógyűrűzést szerveznek Kecskemét egyetlen belterületen lévő gólyafészkénél. Érdekességeket hallgathatunk meg a madarakról, a gyűrűzés menetéről, majd megnézhetjük, hogyan kerül fel a fészekben nevelkedett fiókák lábára a jelzőgyűrű.
  Időpont: 2019. június 8.
  További információ: www.knp.nemzetipark.gov.hu

  - hirdetés -

  Levendulaszüret Kőröshegyen

  Fotó: Ilycsin Zsuzsi

  Igazi Provance-i hangulatról és végeláthatatlan levendulamezőkről álmodozol? A Balaton déli partján fekvő Kőröshegyen közel 7 hektár levendula csalogat hamisítatlan levendulaszüretre. Igazi testet-lelket pihentető program, a levendulaszedéshez aratótáskát és metszőollót is biztosítanak a helyszínen, kézműves termékeket, ételeket és italokat kóstolhatunk lélegzetelállító panoráma és szédítő levendulaillat mellett.
  Időpont: A birtok június 1. és július 21. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható!
  További információ: www.facebook.com/koroshegyilevendulas

  Pünkösdi piac a Rómain!

  Akik nem szeretnének órákat autózni mégis szeretnének természet közelben kikapcsolódni, azok egy jóízű kirándulást kezdhetnek  a Római-part pünkösdi piacán. A család minden tagja megtalálja a szívéhez közel álló kézműves finomságot, míg a legkisebbeket gyereksátor várja. Az aktív kikapcsolódásra vágyók kerékpárral is érkezhetnek és végigsuhanhatnak akár egész Szentendréig.
  Időpont: 2019. június 8. 8.00-13.00
  További információ: https://www.facebook.com/events/438603146929538/

  Hegyen-völgyön a Velencei-hegységben

  Fotó:  Velencei-hegység túra

  A Velencei-hegység mesevilágába merülhetnek el a 11 kilométeres, közepes nehézségű túra során a természet szerelmesei, a túra megkoronázásaként a Bence-hegyi kilátót is meghódíthatjuk.
  Időpont: 2019. június 9.
  További információ: https://www.facebook.com/events/2322288251347737/

  Pünkösdi zenés vonatozás Pálházán

  Jó hangulatú késő délutáni, esti zenés-táncos vonatozás Pálházáról Kőkapura. A vonaton country zene szól, az állomásokon pedig country táncosok előadása szórakoztatja a vendégeket.
  Időpont: 2019. június 9.
  További információ: www.eszakerdo.hu

  Pünkösdölő Pityerszeren

  Fotó:  Őrségi Népi Műemlékegyüttes – Pityerszer

  Az Őrség Nyugat-Magyarország kis ékszerdoboza, mely egyaránt bővelkedik természeti látnivalókban és középkori emlékekben. Az Őrségi Nemzeti Park pünkösdi programkavalkádjában kipróbálhatjuk az íjászkodás csínját-bínját, sétára indulhatunk a bölények és vadlovak legelőjéhez, a legkisebbeket pedig zenés műsorok varázsolják el.
  Időpont: 2019. június 9.
  Részletes program: https://www.facebook.com/events/604440969972320/

  - hirdetés -

  Két szál bazsarózsa – gyógynövényes pünkösdölő

  A Kőrös-Maros Nemzeti Park szervezésében terepi gyógynövényes program során ismerkedhetünk meg a természet kincsestárával. A modern, rohanó világunkban egyre kevesebben őrzik azt az értékes tudást, mely emberöltőről emberöltőre szállt tovább. A gyógynövények évezredek óta gyógyírt kínálnak az emberek számára, érdemes közelebbről is megismerkedni velük az Anna-liget kertjében.
  Időpont: 2019. június 10.
  További információ: https://www.facebook.com/events/270663177077192/

  Pünkösd a Kaland Hegyen

  Mozduljunk ki a városból Eplénybe, ahol az egész család jól érezheti magát a pünkösdi hosszú hétvégén. Rengeteg program és játékok várják a családokat pünkösd mindhárom napján. Libegőzés, mezítlábas tanösvény, aranymosás, bringapark vagy kalandösvény, nem győzünk majd választani a rengeteg lehetőség közül.
  Időpont: 2019. június 8-10.
  További információ: https://www.facebook.com/events/323265938311025/

  - hirdetés -