2018 legnépszerűbb turisztikai attrakciói a TripAdvisor szerint

Európa a legnépszerűbb turisztikai attrakciók otthona, a TripAdvisor felmérése szerint a tíz leglátogatottabb hely közül nyolc ezen a kontinensen található.

Az előkelő listában a római Colosseum, a világ legnagyobb amfiteátruma áll az első helyen, melyet a Vatikáni Múzeum követ a sorban. Érdekesség, hogy a velencei Grand Canal az előkelő 10. helyen végzett, míg a 2017-es év „győztes” attrakciója, a spanyol Basílica de la Sagdrada Familia a 6. helyen végzett csak idén.

Az első 10 legnépszerűbb hely közül kettő az Egyesült Államokból került ki, mely nem más, mint a New York-i Szabadságszobor és az ikonikus San Francisco-i Golden Gate híd, a világ leghosszabb függőhídja. Mivel az összes listában szereplő helyszín általában nagyon zsúfolt a turisták özönétől, előnyre tehetünk szert, ha olyan szervezett túrákat keresünk, melyek elsőbbségi belépést biztosítanak, vagy a kulisszák mögé lesve pillanthatunk be egy-egy különleges helyre.

A Top 10-es lista nem csak a legnépszerűbb turisztikai desztinációkat mutatja be, hanem azokat a különleges élménytúrákat is, ahol tömeg nélkül csodálhatjuk meg teljes pompájukban az adott látványosságokat.

- hirdetés -

A 10 legnépszerűbb turisztikai desztináció:

  1. Római Colosseum, Olaszország: Foglalj előre egy sorban állás nélküli, fél napos túravezetést, vagy egy különleges belépésre jogosító, kulisszák mögötti vezetést a Gladiátor Kapunál és az aréna színterén.
  2. Vatikáni Múzeum Róma, Olaszország: Nézd meg a Sixtusi-kápolnát a tömegek áradata előtt az „ébredés a Vatikánban„ kis csoportos, exkluzív túrán, vagy lásd személyesen a pápát a heti audenciáján a különleges belépővel.
  3. Szabadság-szobor, New York: Kapd el az első kompot a korai belépést biztosító, kis csoportos túrán, mely során felfedezheted Ellis Islandet és a büszke építmény történetét.
  4. Louvre Múzeum, Párizs: Választhatjuk a sorban állást elkerülő túrát, mellyel egyenesen a múzeum műkincseit csodálhatjuk meg, ahelyett hogy hosszú órákat várakoznánk, vagy olyan különleges programok között is csemegézhetünk, mint a múzeum családi kincs vadászata vagy egy titokzatos gyilkosság megoldásának rejtélye.
  5. Eiffel torony, Párizs, Franciaország: vegyél részt egy gourmet vacsorán az Eiffel toronyban, vagy vásárolj elsőbbségi jegyet, hogy elkerüld a sorban állást és egyenesen a torony legfelső látogatói szintjéről pillanthass le az öreg vashölgyről a szerelmesek városára.
  6. Sagrada família-templom, Barcelona, Spanyolország: Vásárolj elsőbbségi-, vagy egyenesen a toronyba repítő jegyet a lélegzetelállító helyen, hogy minden rejtett részletét felfedezhesd a különleges építménynek.
  7. Golden Gate híd, San Francisco, Kalifornia: Kiváló alkalom, hogy összekombináljuk a híd megcsodálását a legendás Alcatraz börtön meglátogatásával a Jail and Sail túrával, vagy válasszuk a 3 órás bicikli túrát, melynek során átkerekezhetünk a hídon és alulról is megcsodálhatjuk azt.
  8. Stonehenge, Wiltshire, Anglia: Az UNESCO Világörökség részeként számon tartott ikonikus kövek különleges belső körét csak kevesen láthatják, az egy napos túra Londonból indul, miközben Oxford-ot és Windsor-t is útba ejtik a napi program során.
  9. Versailles-i kastély, Franciaország: Egy exkluzív VIP túra során felfedezheted hogyan éltek a királyok egykoron a palotában, illetve olyan látogatók elől elzárt részekre is  betekinthetsz, mint például XVI. Lajos privát könyvtára.
  10. Grand Canal, Velence, Olaszország: Az egy órás sétahajózás során olyan látványosságokat is megtekinthetünk, melyeket a legtöbb turista nem lát, szűk csatornákon hajózhatunk, miközben a szakavatott túravezetőtől mindent megtudhatunk Velence több ezer éves történelméről.

- hirdetés -
277,107RajongókTetszik
6,918KövetőkKövetés
274KövetőkKövetés
29FeliratkozókFeliratkozás