Indulj virtuális kirándulásra Amerika nemzeti parkjaiba

A Nemzeti Parkok hete április 21-28. között zajlik Amerikában és bár a legjobb lenne, ha azonnal összepakolhatnánk a bőröndünket, hogy élőben láthassuk a lélegzetelállító tájakat, azokra is gondoltak, akik a távolból szeretnének csatlakozni az ünnepléshez.

- hirdetés -

A héten a Google Earth Amerika 31 nemzeti parkjában szervez vezetett túrákat, lehetőséget biztosítva a felhasználóknak, hogy virtuálisan felfedezhessék azokat.

A Nemzeti Parkok Hetét tavasszal ünneplik Amerikában és felhívják a figyelmet a védett területek fontosságára a Nemzeti Park Szolgálat és a Nemzeti Park Alapítvány szervezésében. A lélegzetelállító Shenandoah-völgy kilátásától a Bryce Canyon ördögi hoodoo szikláin át, a látogatók megmerítkezhetnek Amerika természeti csodáiban.

- hirdetés -

A Google Earth segítségével most online is felfedezhetjük ezeket a helyeket: a rózsaszín Otter Cliff gránit képződményekkel kezdve az Acadia Nemzeti parkban, Maine államban, majd nyugatra tartva Colorado államban lessük meg Pueblo ősi barlanglakásait a Navajo-szikláról, végül a képzeletbeli utazást Utah Zion Nemzeti parkjában zárhatjuk a Kanarraville Falls kanyontúráján.

A 2019-es Nemzeti Parkok Hete alkalmával az ország nemzeti parkjai különleges programokkal és eseményekkel várják a túrázókat, és a hét napjain tematikus túrákon mutatják be a kikapcsolódási lehetőségeket az adott területen.

A amerikai Nemzeti Parkok Hete programokról ITT találhatunk részletes információt, a virtuális túrákhoz pedig ITT csatlakozhatunk.

Kezdőkép: Zion Canyon, UTAH / Pixabay